FĂRĂ DATORII – Maramureșenilor nu le place să fie datori la stat

421

Cifrele raportate de către Administrația Finanțelor Publice Maramureș pe primele trei luni ale acestui an arată clar că maramureșenilor nu le place să fie datori la stat și se achită de datoriile pe care le au. La ultima raportare, cea referitoare la luna martie 2019, cei din conducerea Administrației Finanțelor Publice Maramureș au raportat încasări bune la bugetul general consolidat al statului, încasări care se cifrează la 190,8 milioane lei.

“Față de anul anterior, veniturile au fost suplimentate de încasările realizate de contribuabilii mijlocii care se cifrează la 44,6 milioane lei. În ceea ce privește încasările pe tipuri de bugete, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, observăm că la bugetul de stat se înregistrează o creștere a cuantumului încasărilor cu 3,4 milioane de lei față de martie 2018, la care se adaugă contribuabilii mijlocii, cu 23,1 milioane lei. Încasările bugetului asigurărilor sociale de stat sunt de 77,3 milioane lei, mai mari cu 11,4 milioane lei față de luna martie a anului trecut”, a explicat Ioan Popa, directorul adjunct al Finanțelor Maramureș.

La bugetul fondului pentru șomaj, în luna martie au fost înregistrate încasări mai mari cu 1,55 milioane lei față de martie 2018, la care se adaugă 394.000 lei, bani proveniți de la contribuabilii mijlocii. În ceea ce privește bugetul asigurărilor sociale de sănătate, creșterea este de 5,3 milioane lei, plus 6,3 milioane lei de la contribuabilii mijlocii administrați de cei de la Finanțele maramureșene.

În cadrul ședinței privind încasările la bugetul general consolidat al statului pentru luna martie de la Prefectura Maramureș de zilele trecute, Finanțele au adus în discuție și încasările pentru trimestrul întâi al acestui an.

Astfel, la bugetul de stat avem o creștere a încasărilor cu 4,308.369 lei față de trimestrul similar al anului trecut, la fel creștere se înregistrează și la bugetul asigurărilor sociale de stat. Încasări mai mari avem și la bugetul pentru șomaj, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here