FĂRĂ ATV-URI ȘI ENDURO – Patrule mixte în Parcul Național Munții Rodnei

2334

Prezența motocicliștilor și a conducătorilor de ATV-uri în Parcul Național Munții Rodnei, dar și în Parcul Național “Munții Maramureșului”, reprezintă una din problemele cu care se confruntă cei care administrează aceste parcuri. Este o problemă care apare mai ales acum, odată cu venirea verii, iar din această cauză conducerea Parcului Național “Munții Rodnei” a luat decizia de a avea patrule mixte în teren pentru a descuraja astfel de practici ilegale.

„Nu de puține ori, dorind să vă bucurați de liniște, confort și de peisaje extraordinare și locuri unice ați fost surprinși să constatați că acolo unde vă așteptați să găsiți acestea, ați fost tulburați de zgomote, noroi și deranj provocat de mașini offroad, snowmobile, endure ori ATV. Și noi dezavuăm aceste practici, ba chiar ne luptăm zilnic pentru a descuraja aceste practici care sunt pedepsite și de legile statului român! Încercăm să sporim gradul de confort și siguranța vizitatorilor Parcului Național Munții Rodnei, asigurând patrule mixte formate din rangerii Parcului Național, Jandarmeria Montană și Salvamont care vor face patrule organizate pe traseele turistice sau care vor interveni atunci când vă aflați în dificultate”, arată reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei.

Noua conducere a Parcului și-a propus în acest an realizarea de noi trasee tematice pe lângă cele existente deja, produse promoționale care promovează valorile parcului național (hărți, insigne sau magneți) însoțite de bilete de vizitare achitate în mod voluntar, pentru a sprijini acest gen de activități ale administrației ariei protejate.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here