FAPTĂ BUNĂ RĂSPLĂTITĂ – Bursierii „Alumni Șincai”, elevi de succes

1244

Asociația „Alumni Șincai”, formată din foști absolvenți ai cunoscutului colegiu băimărean, acordă din 2012, în fiecare an, burse unor elevi ai liceului.

„Criteriile de performanță și conduită școlară adecvată, coroborate cu cele ce țin de precaritatea situației financiare, medicale, socio-economice a elevului și familiei din care provine, constituie baza de acordare a burselor. Derularea proiectului este posibilă doar datorită banilor proveniți din cotizații și donații făcute de membrii Alumni, precizează reprezentanții asociației „Alumni Șincai”.

Asociația este condusă de Șerban Morcovescu – președinte, stabilit în SUA, Cătălin Triff – vicepreședinte și Alina Marincaș – secretar.

# Bursierii sunt elevi de top, participanți la olimpiade

Narcisa Bilț, elevă în clasa a XII-a A (diriginte prof. Meda Bojor) a participat în anul școlar 2017-2018) la faza națională a Olimpiadei de Limba română și se pregătește pentru admiterea la Medicină.

​„Cu ajutorul bursei am reușit, acum, la început de clasa a XII-a, să îmi procur atât culegeri necesare pregătirii Bacalaureatului, cât și rechizite. Mai mult decât atât am reușit să îmi cumpăr atât manuale cât și grile necesare pregătirii pentru Medicină.

În ultimul timp mi-am redescoperit o pasiune pe care o aveam de mult timp, învățarea unor limbi străine, și pe care, datorită ajutorului acordat de asociație, am reușit să o exploatez”, a declarat Narcisa Bilț.

Iulia-Alexandra Horț (FOTO) a absolvit în această vară liceul și a plecat să-și continue studiile în Anglia. În anul școlar 2017-2018 a participat la faza națională a Olimpiadei de Chimie și a făcut parte din lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Chimie.

​„Am beneficiat timp de doi ani de bursa Alumni, un sprijin care a contribuit la îndeplinirea unuia din marile mele visuri: să devin studentă a Universității Cambridge din Marea Britanie. Am ales să studiez acolo Științele Naturii, cele două note de 10 de la examenul de Bacalaureat contribuind la admiterea mea la această facultate.

În ceea ce privește viitorul, sper să ajung un cercetător de succes și să mă pot revanșa față de Asociația Alumni a Colegiului Național <<Gheorghe Șincai>>”, a declarat Iulia-Alexandra Horț

Amalia Ancuța Pop a absolvit colegiul băimărean cu media generală 9,25 și este studentă a Facultății de Științe din Baia Mare, secția Informatică.

„Ca proaspăt absolvent al acestui prestigios colegiu, nu pot decât să îmi manifest recunoștința față de cei ce m-au sprijinit de-a lungul celor patru ani de liceu”, a declarat Amalia Ancuța Pop.

Ionuț Grad este elev în clasa a XI-a A (dir. prof. Petrică Plitan) și a obținut în anul școlar 2017-2018 mențiuni la faza județeană a Olimpiadei de Chimie și Biologie și a terminat clasa a X-a cu media generală 9,94.

​„Anul școlar pe care l-am încheiat m-a ajutat să îmi definitivez alegerea cu privire la ceea ce voi face după liceu: medicină. Consider că bursa primită a reprezentat un real ajutor întrucât o parte din cheltuieli au fost acoperite de aceasta, cheltuieli de care părinții mei au fost scutiți”, a spus Ionuț Grad.

Mihai-Alexandru Horț învață în clasa a XI-a D (dir. prof. Marina Lici) și a terminat anul școlar 2017-2018 cu media generală 9,92.

​„Pentru mine, clasa a X-a a fost anul în care <<mi s-au deschis ochii>>, în sensul că mi-am dat seama ceea ce vreau să fac mai departe cu viața mea. Cu banii primiți, am achiziționat materiale de studiu pentru Chimie, pentru ca, atunci când voi absolvi liceul, să merg la examenul de admitere de la UMF Târgu Mureș și să intru printre primii 10”, a declarat Mihai-Alexandru Horț .

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here