GRAV – O tânără din Cupşeni a decedat în Spania. Familia nu are bani să o repatrieze – GALERIE FOTO

2548

Comunitatea din Cupşeni este în doliu zilele acestea, după ce o tânără originară din comună, a decedat în condiţii stranii, în regiunea spaniolă Navarra.

Tânăra în vârstă de 22 de ani (urma să împlinească 23 de ani în data de 25 martie a acestui an) s-a stins în urma unui incident stupid, care s-a produs sâmbătă seară. Gazul s-a întrerupt chiar atunci când maramureşeanca se afla în cadă. Tragedia a venit după numai câteva luni de la o alta, în urma căreia fratele tinerei a decedat carbonizat.

# O dovadă de coeziune şi umanitate
În prezent, la nivelul comunei Cupşeni, s-a declanşat o adevărată mobilizare, în semn de solidaritate cu familia greu încercată, pentru a repatria trupul neînsufleţit al tinerei. “Unii dintre dvs ați aflat că o tânără din comună a plecat mult prea devreme dintre noi, s-a înălțat printre îngeri, tocmai în Spania, regiunea La Navarra. Peste familia acestei fete, s-a mai abătut o tragedie în toamna anului trecut, când fratele ei a fost carbonizat într-o colibă. Haideți să dăm dovadă de umanitate, de coeziune, să punem mână de la mână și să ajutăm familia! Rog românii din zona Pradejonului (și nu numai) să se organizeze, să facă ca de fiecare dată! Știu că avem acolo oameni cu frică de Dumnezeu și buni la inimă! La fel vom face și noi în comună! Voi lua legătura cu autoritățile spaniole, pentru a vedea condițiile și costurile de împatriere a corpului neînsuflețit! Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace! De asemenea, mulțumesc și unei prietene dragi, care a spus că ne va traduce toate actele!”, a precizat Lucia Butcure, primarul comunei Cupşeni.

# Mobilizare pe Facebook
Imediat, prietenii virtuali au sărit în sprijinul familiei îndoliate. “Doamne câte încercări grele trec peste familia respectivă! Sincere condoleanţe!”, a scris Viorel. “Dumnezeu să îi dea odihnă! Se strâng bani şi la magazinul Românesc din Pradejon, pentru cine doreşte să ajute pentru repatrierea Firuţei”, a venit cu soluţii Pălăguţa. Anca şi Ionel a menţionat că se va ruga pentru ca Dumnezeu să dea familiei multă putere pentru a trece peste o aşa mare durere. Miti a menţionat că va strânge, la rândul său, bani pentru repatrierea tinerei, lăsând şi un număr de telefon pentru cei care doresc să întindă o mână de ajutor.

Cătă ŢINEGHE

foto – facebook.com

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here