FACTURI MAI MARI – Spitalele din Maramureș au dat drumul la căldură

351

Deși suntem în luna septembrie, Maramureșul a avut parte de zile care au adus temperaturi ceva mai scăzute decât ar fi normalul perioadei din an în care ne aflăm. Din cauza aceasta sunt unități sanitare care s-au văzut nevoite a da drumul la încălzire în saloane, pentru a asigura acel comfort pacienților internați de pe secții.

„Încălzirea e pornită deja, 3 ore dimineața, de la 4 la 7 și seara, de la 9-12. Clar vom avea facturi mai mari. E cam devreme, e adevărat, dar să sperăm ca e ceva temporar. Nu e normal ca în această perioadă, respectiv mijloc de septembrie, să fim nevoiți să pornim încălzirea! În anii precedenți se aprindea centrala la sfârșitul lunii octombrie, început de noiembrie chiar…..însă acum constatăm că e altfel!!! Vremea ne joacă feste, iar temperaturile de afară nu ne permit să asigurăm condiții pacienților decât dacă facem uz de încălzirea termică”, a explicat Gabriela Hofer, managerul Spitalului TBC Baia Mare.

Și la Spitalul de Recuperare Borșa s-a dat drumul la căldură, conducerea spitalului ținând să arate că este vorba doar despre câteva ore pe zi, tocmai pentru ca pacienții să nu aibă de suferit din cauza frigului.

FOTO ea.md

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here