FACTURI MAI MARI – Extinderile rețelelor de electricitate vor fi suportate din buzunarul consumatorilor

932

Un nou ordin ANRE impune distribuitorilor de energie obligația de a extinde rețeaua, atunci când primăria o cere. Costurile, însă, vor fi suportate din buzunarul consumatorilor.

Pevederea este nouă și nu apărea în vechiul ordin, din 2016, scrie economica.net. Potrivit aceleiași surse, orice autoritate, locală sau centrală, poate solicita distribuitorului de energie electrică să extindă reţeaua de distribuţie pentru a „duce curentul” la un obiectiv care se construieşte sau despre care se spune că se construieşte, iar operatorul de distribuţie este obligat să facă lucrarea respectivă.

Investiţia în extinderea reţelei va fi ulterior recunoscută de către ANRE în costurile operatorului de distribuţie, şi va fi plătită de toţi consumatorii deserviţi de acesta, prin factură. Specialiştii din piaţa de energie contactaţi de noi spun că, deşi prevederea este perfect justificată pentru a asigura accesul la reţeaua electrică a unor construcţii cu caracter social, de exemplu, cum ar fi şcoli, spitale sau grădiniţe noi, modul în care este stipulată în lege poate lăsa loc la eventuale abuzuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here