FABULOS – Un maramureşean prins cărând patru kilograme de cannabis. Cum s-a întâmplat totul

932

Traficanţii de droguri dau dovadă de un tupeu incredibil! Un bărbat din Săcălăşeni a fost depistat de oamenii legii în timp ce transporta peste patru kilograme de cannabis.

În data de 8 noiembrie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Vasile Hărăguş, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prin introducerea în ţară fără drept, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept şi cultivare de droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept.

# Coletul a venit din Spania
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, la data de 08 noiembrie 2018, în jurul orelor 08.40, inculpatul Hărăguş Vasile a preluat şi apoi a transportat pe raza municipiului Baia Mare, în portbagajul autoturismului său, cantitatea de 4,16 kilograme Cannabis. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că pachetele în care au fost descoperite drogurile au fost expediate din Spania, pe cale terestră, prin intermediul unui microbuz aparţinând unei firme care desfăşoară activităţi de coletărie.

# Avea şi acasă…
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la imobilul situat pe raza comunei Săcălăşeni, a fost găsită cantitatea de 89,5 grame influorescenţe cannabis mai multe cutii şi dispozitive destinate mărunţirii şi ambalării drogurilor, iar într-o anexă a aceluiaşi imobil au fost găsite răsfirate o tulpină de plantă de aproximativ 30 centimetri de culoare verde oliv şi mai multe resturi de frunze. De asemenea, în aceeaşi anexă, a fost identificată o instalaţie artizanală indoor pentru cultivat plante, formată dintr-un cort cu dimensiunea aproximativ 3×1,5 metri, prevăzut cu sursă de lumină şi căldură, ventilator, în apropierea căruia au fost găsite mai multe recipiente din plastic care conţineau substanţe de hrănire pentru cultivarea plantelor de cannabis precum şi mai multe ghivece, 8 dintre acestea conţinând plante de cannabis, cu dimensiuni între 20-30 centimetri.

# Prezentat în faţa instanţei
În cursul zilei de vineri, 9 noiembrie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Maramureş. Oamenii legii au făcut precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here