EXPOZIȚIE – Școala Băimăreană de Pictură, prezentată în Moldova

299

Muzeul Județean Botoșani găzduiește în perioada 22 iulie- 4 august, în spațiul Galeriilor de Artă “Ștefan Luchian”, expoziția foto-documentară “Centrul Artistic Baia Mare – Artiști și toposuri”.

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean de Artă “Centrul Artistic Baia Mare”.

“Expoziția reprezintă un compendiu de istorie culturală în imagini a Școlii Băimărene de Pictură (1896 – 1989). Apărută în perioada Belle Époque, în anul 1896, Școala de la Baia Mare a fost o mișcare artistică ce a luat ființă în jurul pictorului Simon Hollosy, consolidându-se ca una dintre cele mai reputate <<colonii>> europene de la cumpăna secolelor XIX-XX.

Școala Băimăreană de Pictură este printre puținele școli de artă europene în care viața artistică s-a desfășurat neîntrerupt timp de mai bine de un secol. Aici au lucrat, vremelnic sau permanent, peste 3.500 de artiști plastici (pictori, sculptori, graficieni, ceramiști, designeri) din țară și din spațiul central și est-european”, precizează Muzeul Județean Botoșani.

Vernisajul a avut loc duminică, 22 iulie, expoziția fiind prezentată de Tiberiu Alexa, managerul Muzeului Județean de Artă “Centrul Artistic Baia Mare”.

Expoziția va fi itinerată în perioada următoare la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi (august) și Muzeul de Arheologie Săveni (septembrie).

Intrarea vizitatorilor este liberă.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here