EXPOZIȚIE ORGANIZATĂ DE TEATRUL ARARAT – “Crucea satului” la… Muzeul Satului

106

“Eu cred că veșnicia s-a născut la sat… aici se vindecă setea de mântuire…”, spunea Lucian Blaga.

În cadrul Festivalului “Repere, Mituri, Identități”, Teatrul Ararat organizează duminică, 9 august 2020, începând cu ora 20:00, vernisajul expoziției de pictură “Crucea Satului”. Sufletul satului este transpus pe pânză, oglindind trăiri, lumini și umbre care au marcat identitatea românului simplu de-a lungul vremurilor. Deseori omul s-a regăsit în exprimarea artistică a experiențelor și stărilor trăite. Credința în Dumnezeu s-a făcut simțită în toate artele existente, inclusiv în artele plastice.

În cadrul vernisajului de duminică vor expune artiști care au făcut parte timp de 16 ani din Tabăra de Artă și Solidaritate Desești.
“Toate zbaterile pentru vindecarea lumilor lăuntrice și toate eforturile creative pentru un drept la existență a unei opere artistice, au fost întrupate în lumea fenomenală a trăitorului. Uneori, în sărbătoare, în sat se văd doar raze de lumină, iar cel care privește satul mai profund, vede și crucea satului”, spune preotul Ioan Ardelean.
Amprenta expoziției este sufletul satului, cu zâmbet, lacrimă, speranța, dar, mai presus de toate, credința că niciodată nu suntem singuri.
Vor fi expuse lucrări aparținând artiștilor: Aurel Dan, Kovacs Bertalan, Horia Cucerzan, Nicolae Cațavei, Corina Preda – Perianu, Dumitru Macovei, Mihai Coțovanu, Cristina Reteghi, Ioan Munteanu, Călin și Ileana Moldovan, Ciprian Cozma, Vasile Mureșan, David Morris și alții.
Expoziția va fi găzduită de Muzeul Satului din Baia Mare.

Mircea Militar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here