EXPLICAȚIE – De ce temperatura resimțită este atât de mare în Maramureș

984

Vremea va continua să fie instabilă, însă foarte călduroasă, în Maramureș. Până cel puțin în 14 iunie, la ora 23.00, Maramureșul se va afla sub o informare de disconfort termic și instabilitate atmosferică, ceea ce înseamnă și căldură mare, și posibile furtuni. Nu este exclusă prelungirea informării sau transformarea sa în avertizare cu cod începând cu ziua de sâmbătă, întrucât valul de căldură se va menține activ câteva zile.

Vom avea maxime de până la 33-34 grade, în weekend, în cea mai mare parte a jumătății vestice, cu valori termice de 35 grade în extremitatea vestică a județului, în condițiile în care mediile perioadei sunt de aproximativ 25 de grade (cu vârfuri de 27 grade). Însă, umiditatea excesivă generată de ploile care au căzut în ultimele săptămâni, iar acum apa a intrat în proces de evaporare din sol, va aduce la temperaturi resimțite de până la 40 grade.

Spre exemplu, în zile cu maxime de 31-32 de grade în Baia Mare, temperatura resimțită a ajuns la 37-39 grade. În plus, indicele de temperatură-umezeală s-a apropiat teribil de pragul critic de 80 de unități, în ultimele zile, ba în Baia Mare chiar l-a atins/depășit astăzi, după ora 15.00, întrunind, astfel, toate caracteristicile caniculei. O răcorire este așteptată, în Maramureș, săptămâna viitoare.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here