EXISTĂ ȘI BUGETARI NEMULȚUMIȚI! – Grevă a angajaților Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș

564

Angajații Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș au făcut azi o grevă de avertisment, în intervalul orar 10-12. Ei s-au alăturat astfel protestului național inițiat de Sindicatul Național Sport și Tineret.

“Sindicatul Național Sport și Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariați din Sport și Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. Astăzi, în urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii sau funcție, este plătit cu 1300 lei net/lună.

Membrii noștri au așteptat suficient după promisiunile mincinoase ale reprezentanților Ministerului Tineretului și Sportului și sunt hotărâți să înceteze munca pe o perioadă nedeterminată!”, se precizează într-un comunicat emis de Sindicatul Național Sport și Tineret.

Dacă revendicările sindicaliștilor nu vor fi rezolvate, protestul național va continua după următorul program:

Joi, 2 august – A doua grevă de avertisment (orele 10-12). În aceeași zi va avea loc în București un miting de protest în fața Ministerului Tineretului și Sportului, la care sunt așteptați 400 de sindicaliști din București și din țară. Protestul va fi urmat de un marș spre Camera Deputaților și Guvern;
Miercuri, 8 august – Grevă generală, cu încetarea totală a activității în Sport și Tineret până la soluționarea revendicărilor.
Pe perioada grevei, angajații vor respecta legislația în vigoare și vor asigura serviciile esențiale aflate în sarcina instituției, reprezentând cel puțin o treime din activitatea normală.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here