EXCLUSIV AxaNews.ro – Rockstar-ul Alina Eremia, sfat pentru tineri – “Fiţi curaţi la suflet!”

1980

Ne face mereu o deosebită plăcere să o reîntâlnim pe Alina Eremia. Ne e atât de dragă, dar am observat că şi ei nouă. Nu există vizită în Baia Mare care să nu fie consemnată în condica interviurilor noastre pentru tinerii din Maramureş! Ne place că avem ce povesti, putem aborda orice subiect, însă fraţilor, absolut orice subiect, şi totul să iasă impecabil. Zice Alina că facem o tradiţie. O tradiţie să fie, aşadar, că doară-i o tradiţie faină şi, la noi în Maramu‘, tradiţia-i ceva ce serveşti pe pită. No, să vedem!

Noi o iubim pe Alina Eremia, pentru că face, mereu, din orice piesă să fie hit. Dăm Cezarului ce e al Cezarului şi compozitorilor şi producătorilor la fel, însă ne place tare Alina că are o voce unică, puternică şi, în acelaşi timp, care să te ungă la suflet. Aşa-i că nu-i uşor? Ultima oară, la interviu, ne-am văzut în dubă. Ei bine, acum am vorbit într-un cadru mai select. Într-una din cele mai vechi clădiri din Baia Mare. Cinematograful Minerul. Am uitat să îi spun asta. Însă, rămâne pentru data viitoare. Fiţi pe fază ce a ieşit acum! Că doar de bine putea fi!

# Un turneu de 360 grade

Reporter – Ce a făcut Alina de la ultimul nostru interviu? Hmm… păi, a lansat 360…

Alina Eremia – Aşa este! Alina a lansat primul album din cariera sa solo, denumit “360”! Este o mare realizare pentru mine! Este primul meu “copil”, aşa îl numesc. Iar asta pentru că am participat intens la conceperea pieselor, am stat, am scris împreună cu mai mulţi compozitori. Deşi a fost o perioadă tumultoasă, cu multe necunoscte şi variabile, iar lucrurile se schimbau de la zi la zi, finalul a fost unul pe măsura aşteptărilor mele şi pot să zic că am fost extrem de încântată şi extrem de emoţionată în momentul în care s-a lansat. La concertul de lansare a fost extrem de emoţionant pentru mine. Însă, recunosc că m-a salvat publicul de acolo. Fanii erau extrem de entuziasmaţi. Mi-au transmis lucrul ăsta. Mi-au transmis multe emoţii. Însă, emoţii constructive. Pentru că eram, cumva, copleşită de un eveniment de o astfel de anvergură şi grandoare în viaţa mea. E adevărat că s-a lăsat cu nişte emoţii în plus faţă de obicei.

# Ce înseamnă un artist

Reporter – Începând de astăzi, pentru băimăreni, eşti un rockstar, ştii asta, nu-i aşa? Ai transmis o astfel de atmosferă!…

Alina Eremia – Îmi place denumirea de rockstar, numai că, cred, cel mai bine mă defineşte titulatura de artist. În adevăratul sens al cuvântului şi complet. Un artist care îşi scrie muzica. Tocmai de aceea, următoarele piese pe care le voi lansa sunt produse de mine şi o să vedeţi în ele amprenta mea, la fel, modul meu de a fi, de a scrie, de a vorbi, de atrăi tot. De abia aştept să vedeţi asta. Veţi avea parte de o surpriză, cred, la începutul lunii iunie. Pregătim şi coacem acum! Filmăm clipul, tot, şi de abia aştept să se lanseze, să fie disponibilă piesa pentru toată lumea.

Reporter – Va fi o piesă de vară?

Alina Eremia – Nu aş cataloga-o ca pe o piesă de vară sau sezonieră, ci cred că e mai mult ca o piesă plină de emoţie, ci pe ritmuri dansante, ca să-ţi dau ceva în plus. Uite că nu îţi spun dacă e featuring sau nu (n.red. – şi râde), uite, chiar vreau să crească suspansul până la data lansării. Pot să îţi spun ţie că mă reprezintă, sincer, sută la sută. Îmi place la nebunie şi de abia aştept să o cânt în faţa oamenilor (n.red. – ne-am prins, însă, nu vă spunem decât cu o zi înainte de lansare!!!)!.

# O dezvăluire cu… cântec

Reporter – Te-am înnebunit cu întrebarea asta, ştiu. Alina, are este, dintre ale tale, piesa ta preferată?

Facem o mică paranteză! Alina ne-a mărturisit, în exclusivitate pentru Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, la Castaniadă, că urmează să lanseze piesa ei preferată. Am ştiut şi noi ceva. Iar piesa, odată lansată, a făcut prăpăd. Pe bune, “a topit” topurile noastre muzicale!

Alina Eremia – Păi ţi-am spus (şi râde). Ai dedus bine! Ai avut dreptate (n.red. – şi râde!), “Îmi dai curaj” este acea piesă. A fost o piesă în care am crezut, practic, o provocare pentru mine, pentru că am cântat în studio alături de Grasu XXL. Iar asta fiindcă am crescut cu muzica lui, este un artist pe care îl respect, pe care îl ascultam în difuzoare atunci când am învăţat să cânt, aşa, corespunzător (n.red. – Alina cântă dintotdeauna excelent, însă apreciem modestia ei! Hehe, ne place reacţia ei şi mai mult!). Tocmai de aceea, atunci când am lucrat cu el în studio a fost şi o lecţie pentru mine şi am simţit un punct de evoluţie. Am simţit că am mai adăugat încă o cărămidă la toată construcţia asta care se numeşte Alina Eremia, ca proiect. O să se mai adauge cărămizi, o să vezi! (şi zâmbeşte! O credem, fiindcă ştim de ce e în stare!)

# Urmează o superpiesă!

Reporter – Deci vrei să vii cu o piesă “şi mai preferată”? Deja am alungat regulile logicii…

Alina Eremia – Va fi o piesă care se potriveşte mai bine cu starea mea de acum. Nu ştiu dacă e o preferată. Probabil că e şi una, aşa cum spui! E chestia aia că, atunci când o lansezi, apare nerăbdarea aia şi, la acel moment, e piesa preferată. Însă, să ştii că e chiar una din piesele mele preferate (n.red. – moment în care autorul îi spune Alinei care e piesa lui preferată! Bine, autorul i-a mai spus asta de vreo două ori…).

Reporter – Am tot vorbit despre rockstar. Pentru mine, ai fost la superînălţime (n.red. – ultimul concert în Baia Mare).

Alina Eremia – Îţi mulţumesc, Cătă! E de bine asta, nu?

# Sfat pentru tineri – fiţi cu capul pe umeri!

Reporter – În mod evident, da! Ba chiar foarte de bine! Însă, vreau să te întreb, în contextul faptului că Baia Mare e Capitala Tineretului din România, ce sfaturi le oferi tinerilor? Eşti o exponentă a tinerilor români, iar cuvântul tău contează!

Alina Eremia – Din ceea ce am scanat la ultimul concert, pot să spun că tinerii s-au distrat extrem de frumos. Cred că ăsta e cel mai bun termen care să caracterizeze generaţia. S-au distrat frumos şi s-au bucurat de muzică. Iar asta, iarăşi, e un lucru care mă încântă extrem de mult, faptul că, încă, lumea se mai bucură la concerte şi cântă cot la cot cu artiştii şi ştiu să asculte muzica şi ştiu să aprecieze un act artistic. Să ştii că nu în toate locurile oamenii ştiu să interpreteze un act artistic. Aici vorbim despre un public educat! Ce sfat le dau? Până la urmă, e important să parcurgem viaţa aşa cum e ea, cu bune şi rele, însă e important să fim cu capul pe umeri. De asemenea, să fim responsabili pentru faptele, pentru actele noastre! În plus, să încercăm să ne înconjurăm de oameni frumoşi, să avem o influenţă pozitivă în jurul nostru, oameni care să ne ajute să înflorim şi să nu o apucăm pe căi greşite. Asta este un lucru foarte important! În rest, cred că este foarte important să înveţe din greşeli şi da, uneori, este bine să se lovească uneori cu capul (n.red. – aici, autorul spune că nu, însă Alina îl asigură că, fiecare, cumva, dăm cu capul, indiferent de sfaturi, cumva, însă da, sfaturile bune sunt prielnice!). Uneori, e cea mai bună lecţie pe care pot să o primească. E important să iubească şi să fie curaţi la suflet şi să fie buni cu cei din jurul lor! Bunătatea e cea care lipseşte în societatea noastră şi empatia (n.red. – superb spus!).

# Game of Thrones trebuie urmărit, nu trăit!

Reporter – Game Of Thrones trebuie să îl urmăreşti, nu să îl trăieşti!…

Alina Eremia – (şi râde!). Îmi place asta! Poţi să spui şi aşa! Să aleagă doar aspectele pozitive din Game Of Thrones! Sincer, nu am personaj preferat din serial. Cunosc în mare parte personajele, însă mi-am dorit să fac lucrul ăsta. Însă, ştiam că, dacă mă înham la treaba asta, atunci voi petrece foarte mult timp în interiorul casei mele (n.red. – o înţeleg! Dacă te apuci un serial bun, ai toate şansele să vrei şapte episoade pe zi!), şi cumva, mi-am dorit să fructific timpul altfel şi să fac lucruri pentru mine şi pentru cariera mea muzicală. Însă, mi-am promis că, atunci când voi avea o perioadă mai lungă de timp liber, am să urmăresc şi eu.

# Epilog…

Reporter – Un mesaj pentru fanii tăi din Maramureş!

Alina Eremia – Vă iubesc şi vă mulţumesc că aţi fost prezenţi lângă mine! Mă bucur că am reuşit, din nou, să creăm o atmosferă atât de frumoasă şi atât de specială. Vă doresc să aveţi, în continuare, un an de notă maximă!

Iar pentru că a fost atât de drăgută şi funny, ţinem legătura şi o aşteptăm data viitoare în Baia Mare, la un nou interviu despre orice. Să respectăm tradiţia! Şi ca final de interviu, care “A fost o nebunie”, hai să nu aruncăm “Vorbe pe dos”! Iată “cum se face”, vorba cântecului, atunci “Când luminile se sting”! 🙂

Cătă ŢINEGHE

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here