EXCLUSIV AxaNews.ro – INTERVIU – The Motans pentru tinerii maramureşeni – “Greşelile de acum pot să aibă consecinţe!”

558

Proiectul “The Motans” a făcut furori în ultima vreme, în România. “Versus”, “Jackpot”, “Weekend”, “Pentru că…” au răsunat obsesiv la staţiile radio din ţară, iar numărul fanilor a crescut de la o săptămână la alta. Nu e de mirare, deci, că “The Motans” prinde cu fiecare piesă tot mai mult.

Denumirea trupei „The Motans” își are originile în visele solistului, scrie profm.ro. Timp de 7 ani, înainte de a-și începe cariera muzicală, Denis visa doar motani și pisici. Plus la asta, în copilărie, adopta pisici, având destul de multe. Uimitor este faptul că atunci când a început să cânte, visele au dispărut. Anume aceasta l-a determinat să-și numească trupa astfel. În componența inițială „The Motans” era doar solistul Denis. Puțini știu că, de fapt, timp de un an, doar Denis făcea parte din „The Motans”. El compunea și înregistra piesele singur, fără a da vreun concert. De aceea nu avea necesitatea de a forma un band, potrivit adevarul.ro. Denis a acordat un interviu în exclusivitate pentru AxaNews.ro în care ne-a făcut mai multe dezvăluiri.

# “Trebuie să spui lucrurilor pe nume, însă fără să ofensezi!”

Reporter – În primul rând, cum ţi s-a părut publicul din Baia Mare?

The Motans – Foarte mişto! A fost foarte tarem foarte activ şi am văzut foarte multă lume! Nu este pentru prima dată când am fost în Baia Mare. Am mai fost pe aici. Am cântat în oraşul Seini şi am dormit aici, dar nu am cântat. Maramureşul e ca toată România, frumos!

Reporter – Am observat un trend. Foarte mulţi artişti vin dinspre Republica Moldova şi au foarte mare priză la public. Carla‘s Dreams, Irina Rimes, The Motans, Vanotek… Explică-mi, te rog, această reţetă a succesului!

The Motans – Adică e… ca şi cum… Cum ai face cei mai gustoşi cartofi prăjiţi? Pui suflet! Despre asta-i vorba!

Reporter – Crezi că a spune lucrurilor pe nume ajută? Poate unii artişti români nu o fac!

The Motans – Da, dar şi aici trebuie să fii atent! Realitatea din Republica Moldova diferă cu cea din România şi, ca să nu apară unele divergenţe, pur şi simplu trebuie să fii atent. Da, trebuie să spui lucruri pe nume, însă fără să ofeneszi pe cineva. Trebuie să îţi alegi cuvintele ca lumea să nu te înţeleagă greşit.

Reporter – Dat fiind succesul tău, înseamnă că toate cuvintele folosite de tine au fost foarte bine alese. Cât durează să faci o piesă?

The Motans – Da, au fost gândite cuvintele! Durează între o zi şi un an sau doi o piesă. Dacă simt că o piesă trebuie să mai stea pe raft, o mai las atât cât este nevoie. Când mă regăsesc din nou în ea, o iau de unde e, mai răsfoiesc schiţele mele, am vreo 500 cred, atunci o iau şi lucrez mai departe la ea.

# “M-am întors la prerefren după doi ani!”

Reporter – Care este piesa ta preferată dintre cele ale tale?

The Motans – Cred că aş supăra pe celelalte dacă aş spune. Dar piesele care m-au marcat şi care au venit într-o perioadă, aşa ciudată, mai interesantă şi mai agloerată emoţional, sunt “Agust”, “Tu” şi “Versus”. Cele trei au dat, cumva, şi direcţie proiectului “The Motans”. La “August” am lucrat circa o lună. La “Versus”, două-trei zile. La “Tu” am compus un refren, l-am lăsat vreo jumătate de an şi apoi m-am întors la el şi apoi am scris tot.

Reporter – Uite, mie îmi place şi mă regăsesc în “Jackpot”.

The Motans – Uite, pentru “Jackpot” mi-au trebuit doi ani. “Jackpot” a fost scris, iniţial, prefrenul. Apoi, într-o sesiune cu Marco şi Seba şi am mers pe ideea aia mişto cu “trei, doi, unu”. Am zis hai să facem ceva cu el, că e foarte mişto şi simt vibe-ul lui şi vreau să compun în direcţia asta. Pe urmă, am făcut totul în două zile, însă uite că mi-a luat doi ani să revin lucrez asupra acestei idei.

Reporter – Ce crezi că înseamnă un artist complet?

The Motans – Chiar nu ştiu, întrebaţi artiştii compleţi. Eu nu mă văd ca un artist, poate, în interviuri aş putea să mă autointitulez artist. Dar prefer să fiu doar un om care încearcă să facă lucruri frumoase. Atâta tot!

# “Trebuie să alegi oamenii care contează!”

Reporter – Pentru că Baia Mare este Capitala Tineretului, te rog să oferi sfaturi tinerilor, ca exponent.

The Motans – Nu ştiu dacă pot fi un exemplu. Pe greşelile mele, pot să spun că depinde totul de Carte. Să fie atenţi la vicii şi le urez o viaţă şi o tinereţe frumoasă. Generaţia noastră a avut foarte multe griji. Nu prea ţi-ai permis să te bucuri. Imediat ce am terminat liceul, am intrat la colegiu şi lucram, în paralel. Pur şi simplu, doresc tineretului din România să aibă o tinereţe frumoasă. Greşelile de acum pot să aibă consecinţe! Spre exemplu, trebuie să fii foarte atent la ceea ce consumi. Atenţie la droguri, alcool, literatură, TV! Orice! Oamenii, discuţiile, la orice trebuie să fie atenţi! Trebuie să fii foarte selectiv şi să ai grijă să alegi oamenii care contează, să nu îndepărtezi pe cei care ţin la tine cu adevărat.

Reporter – România şi Republica Moldova. Diferenţe şi asemănări. Tu le cunoşti mai bine.

The Motans – Mentalitatea diferă. Da, e aceeaşi limbă. Este limba română! Pentru că istoria ne-a despărţit, la un moment dat, nu zic că e mai bine sau mai rău, dar e ceva diferit. Mi se pare că sunt unele segmente şi concepţii sau subiecte în care seamănă. Da, muzica ne-a unit! Totuşi, sunt idei diferite la un moldovean din republică cu cele de dincoace de Prut. Dar da, există o unitate! Adică, eu, în Bucureşti, după ceva timp, am început să mă simt ca acasă. E acelaşi costum, ştii? Numai că are, cumva, o tăietură diferită sau o croitorie ori nişte bumbi care diferă.

# “Înainte să ne fi născut”, următoarea piesă

Reporter – Pentru că ai făcut, parafrazând “Jackpot”, “petrecere în sufletul nostru”, te rog dă un mesaj pentru fanii din Maramureş. Nu ştiu cum ai făcut în aşa scurt timp, dar ei nu sunt puţini.

The Motans – Vă mulţumim! Pur şi simplu vă mulţumim că sunteţi cu noi! Mulţumim pentru aprecierile voastre şi pentru că ne daţi imboldul şi energia aia frumoasă ca să putem crea şi să mergem înainte! Aşteptaţi, cu cel mai mare drag, materiale bune, senzaţionale, după părerea mea şi nu doar a mea, ci şi a altor multor prieteni.

Reporter – În loc de epilog. Ce urmează?

The Motans – “Înainte să ne fi născut”, aşa se numeşte! Urmează săptămâna viitoare, cred, sper. Vedem! E într-o direcţie puţin diferită. E mai serioasă, cumva. Am lăsat elementele de trap într-o parte, e în trend. Cu toţii folosesc măcar un fus de trap, dar o fac în producţie. Noi ne-am străduit cât mai mult să ne abstractizăm de la toate sunetele astea care sunt în vogă. Nu zic clasic, ci doar ceva mai neobişnuit, iar aici mă refer strict în producţie. Am făcut versuri la acelaşi nivel. De data asta, o spun eu, cred că m-am întrecut pe mine, după părerea mea. Sper ca fanilor să le placă şi să aprecieze. Sper ca prietenii mei să termine montajul pentru clip cât de curând. E cea mai deep piesă de până acum.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here