EXCLUSIV AxaNews.ro – INTERVIU – Sore în Baia Mare – “Vreau ca fiica mea să înveţe din ceea ce cânt!”

619

Sorina Cătălina Mihalache, cunoscută de public sub numele de scenă “Sore” este una dintre cele mai la locul lor artiste din România. Are un răspuns cald la orice întrebare şi vorbeşte cu sinceritate despre tineri şi viaţă.

Sore şi-a făcut de mică apariţia în showbiz-ul românesc. S-a consacrat atât ca actriţă, cât şi ca şi cântăreaţă. “The Bad Boy Is Back”, “Different“, “Beautiful Life”, “Noapte caldă” sau “Ce mai vrei” sunt numai câteva dintre piesele ei. A făcut parte din proiectul LaLa Band, iar de curând a devenit mamă. Despre toate acestea, artista a făcut câteva mărturisiri pentru AxaNews.ro.

# “De când am devenit mamă, inspiraţia mea a crescut!”

Reporter – Cum a fost publicul din Baia Mare? Întrebare clasică, ştiu!

Sore – Clasică, ştiu, însă este acelaşi răspuns! La fel ca şi în ceilalţi ani în care am fost la voi, am văzut un public extrem de energic şi bun. În sensul că este cea mai mare răsplată pentru un artist să urce pe scenă şi să primească energia pe care o oferă, prin faptul că ei aplaudă, cântă, reacţionează la întrebări. Iar, în general, împărtăşesc cu mine o căldură. Pentru mine este un lucru extraordinar.

Reporter – Ce mai este nou în viaţa ta? Ştiu că au fost multe modificări!

Sore – Da, multe modificări în ultimii ani, ce-i drept! Sunt mamă! Iar de când am devenit mamă, în urmă cu doi ani şi jumătate, s-a schimbat totul! Începând de la mine ca om, iar lucrul acesta influenţează şi muzica mea. Pot să spun că m-am redescoperit. Modificându-se totul în sufletul meu, s-a modificat şi gustul meu muzical. Apoi, inspiraţia mea a crescut. Scriindu-mi singură piesele, am mereu nevoie de o muză. Acum, tot ceea ce scriu este ca, peste ani, fiica mea, atunci când va asculta şi va înţelege, să fie mândră şi să înveţe ceva din ceea ce cânt. Chiar dacă melodiile mele sunt, în general, despre dragoste. Din ele, pot fi extrase multiple înţelesuri.

Reporter – Până la urmă, dragostea poate fi de mai multe feluri…

Sore – Exact! Pentru lume, mamă, viaţă, prieteni, pentru oricine şi orice! Da, aşa este! Dragostea este de mai multe feluri! Trebuie doar să o înţelegem şi învăţăm!

# E prietenă cu foştii colegi din LaLa Band

Reporter – Începuturile tale muzicale se leagă de o formaţie. Apoi, ai ajuns în proiectul LaLa Band. Ai rămas prietenă cu ei?

Sore – Normal că da. Mai ales că împărţim scena de multe ori şi ne întâlnim la evenimente. Alina, Dorian, Cris şi Vlad, care au un mare succes pe TV şi mă văd cu ei. Chiar am rămas prieteni şi toată lumea şi-a îndeplinit visul sau, măcar, o parte din el. Nu avem de ce să nu rămânem în relaţii bune, însă da, viaţa mea artistică a început de la zece ani. Sunt convinsă că sună ciudat, însă am 18 ani pe scenă, e incredibil! Nici mie nu îmi vine să cred câteodată!

Reporter – Practic, ai simţit singură evoluţia ta muzicală, pas cu pas.

Sore – Da, şi mă bucur că e o evoluţie firească, în ton cu vârsta şi niciodată nu am vrut să par mai mare. Ba dimpotrivă, acum vreau să par mai mică. Însă, sunt mândră că, în 28 de ani de viaţă şi în 18 de carieră, nu mi-am încălcat principiile.

Reporter – Aşadar, simţi o împlinire, atât personală, cât şi profesională.

Sore – Exact! Sută la sută şi nu am niciun regret! Sunt de părere că o carieră se construieşte în timp şi cel mai important lucru este să treci prin fiecare pas, ca să înţelegi ce este de făcut şi cum să ajungi în punctul la care visezi. Sunt pericole aici! Indiferent cât de matur crezi că eşti sau ce vârstă ai, te ia pe nepregătite un succes fulminant peste noapte, atât cât consideri tu că este o realizare. Cred că este nevoie de experienţă să ştii să gestionezi succesul. Poţi să faci erori care nu se mai pot repara. Iar când ajungi în vârf, e posibil să îţi fie greu să te menţii. Când cobori apoi brusc, din vârf, degeaba regreţi, e mult mai dificil să ajungi din nou în vârf.

# “Autenticitatea e mai apreciat decât o copie!”

Reporter – Baia Mare este anul acesta Capitala Tineretului. În acest context, te întreb ce sfaturi ai da tinerilor, indiferent de unde sunt?

Sore – Da, este o responsabilitate foarte mare! Am un sfat pentru toţi tinerii, indiferent de poziţia lor pe hartă. De altfel, spun asta ori de câte ori am ocazia, pentru că publicul meu de bază este între 18 şi 24 de ani, deci tineri. Trăim într-o perioadă a vieţii, mai ales din punct de vedere multimedia sau social media, în care spiritul de turmă este cel mai căutat. E important să fii în trend cu toată lumea, altfel eşti de râsul tuturor. Sfatul meu este să nu le fie jenă de cine sunt ei şi de ce le place. Întotdeauna, autenticitatea va fi mult mai apreciată decât o copie. Uitându-mă în urmă, îmi dau seama că, în liceu, când îmi doream să fie ca X sau Y, dacă venea cineva pe care apreciam, nu ca acum când Internetul e nelimitat, dar dacă era o voce pe care mi-ar fi repetat lucrurile acestea, aş fi ascultat mai bine decât de la părinţi. Cu toate că părinţii mi-au zis asta. Dar noi le spunem părinţilor că sunt depăşiţi, că sunt înapoiaţi, abia mai târziu le dăm dreptate.

Reporter – În situaţia actuală, mai degrabă ascultă vocea ta, ca reprezentantă a tinerilor, decât pe altcineva…

Sore – Sper să fie aşa şi să îmi conduc responsabilitatea asta. Mereu şi mereu mă gândesc la fata mea şi observ cât de mult copiază tot ce îi place în jur. Înţeleg şi treaba asta, dar trebuie să ne şi regăsim pe noi şi nu trebuie să ne fie teamă dacă nu suntem la fel ca alţii.

# “Praf de stele”, următoarea piesă

Reporter – Profesional vorbind, ce urmează de la Sore?

Sore – Urmează o piesă nouă. Săptămâniile viitoare voi filma videoclipul. Abia aştept să o auziţi. A fost un an foarte plin de lansări. Nu vreau să mă opresc aici, pentru că îmi place să le ofer oamenilor care mă urmăresc şi care mă ascultă multă muzică. Până la urmă, indiferent ce fac, profesional pe lângă, gen imagine de produs sau campanii umanitare, sunt artist şi trebuie să cânt. Aşa că trebuie să scot cât mai multă muzică.

Reporter – Ne poţi dezvălui ceva?

Sore – Da, în premieră! Piesa se numeşte “Praf de stele”. Va fi un featuring, însă încă nu pot spune cu cine.

Reporter – Un mesaj pentru toţi fanii tăi din Maramureş…

Sore – Nu uitaţi să fiţi voi, indiferent de circumstanţe!

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here