EXCLUSIV AxaNews.ro – INTERVIU – Laura Augustin, tânăra 3 in 1! Polițista, sportiva și studenta din Maramureș pentru care nu există “nu pot!” (GALERIE FOTO)

1656

Are numai 23 de ani, însă a obținut deja 60 de medalii. Își împarte ziua între cariera în Poliție, între antrenamentele la Judo și cursurile Centrului Universitar Nord Baia Mare. Ne-am întrebat cum de îi ajung cele 24 de ore dintr-o zi pentru a le face pe toate. Faceți cunoștință cu Laura Augustin, tânăra din Baia Mare pentru care nu există “nu pot” atunci când vrei cu adevărat.

Laura este angajată a Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, la Poliția Orașului Ulmeni. Înainte sau după jobul de agent de poliție, ea are și o altă ocupație la care ține foarte mult. Antrenamentele la Judo, căci despre ele vorbim, sunt cele care i-au adus o mulțime de medalii, atât la competițiile organizate de Federație, cât și la cele interne ale MAI. Laura este legitimată la CSM Baia Mare, secția Judo, din anul 2006. Mai mult decât atât, ea este studentă în anul IV la Centrul Universitar Nord Baia Mare, la Facultatea de Inginerie. Recent, adică în data de 23 martie, Laura a mai bifat o medalie importantă. A obținut bronzul la Campionatul Național de seniori, care a avut loc la Iași.

# Campioană la Judo și la Unfight

Cătă Țineghe – Vorbește-mi, te rog, despre palmaresul tău la Judo!

Laura Augustin – Fiecare sportiv de performanță are în cariera sa atât perioade de top, cât și perioade mai puțin favorabile. Pot să spun că, în cazul meu, perioada cea mai bună a fost în anul 2008, atunci când am obținut primul titlu de campioană națională. De atunci, au urmat mai multe medalii, atât pe plan intern, cât și la cele organizate în afara țării. La competițiile oraganizate de MAI, am reușit sa mă clasez pe podium, atât la Judo, cât si la Unifight. Luna aceasta, pe data de 17, voi participa la Campionatul Național de Unifight, organizat de MAI.

Cătă Țineghe – Spune-mi, te rog, o întâmplare din cariera ta sportivă, care te-a marcat.

Laura Augustin – Întâmplări sunt multe, dar cea mai grea perioadă si cea care m-a marcat cel mai tare, a fost atunci când am avut o accidentare la unul din antrenamente, în anul 2010. Atunci, am luat un călcâi în plină figură, drept urmare mi s-a fracturat osul maxilarului, iar aproximativ șase luni a trebuit să stau pe bancă. Îmi era foarte greu, pentru că eram obișnuită cu antrenamente în fiecare zi.

# “Am făcut pe psihologul!”

Cătă Țineghe – Cum este viața de polițist? Cum împaci sportul și jobul?

Laura Augustin – Viața de polițist nu este una ușoară, nimeni nu cred ca poate spune asta. Lucrând în operativ, inevitabil, te întâlnești cu toate clasele sociale și trebuie să fii pregătit pentru a putea aborda fiecare problemă care apare. Dar pot să spun, cu sinceritate, că, în ciuda faptului că nu este o profesie ușoară, e printre cele mai frumoase și cele mai complexe meserii. Judo mă ajuta foarte mult să evoluez chiar și în meseria de polițist. Am întâmpinat situații în care mi-a prims bine. (n.red. – și râde!). Încerc, pe cât mai mult posibil, să mă împart între job, sport și facultate, dar când le faci toate cu plăcere, consider că nici timpul nu mai e un impediment.

Cătă Țineghe – Cu siguranță, ai avut și intervenții mai puțin obișnuite. Împărtășește-ne, te rog, una care îți vine în minte!

Laura Augustin – Sunt multe intervenții la care am luat parte, dar una care Îmi vine acum în minte este despre un tip foarte recalcitrant, atât fizic, cât și verbal, de altfel și recidivist. L-am condus pe acesta la sediul poliției, împreună ceilalți colegi prezenți la fața locului. Persoana în cauză a trebuit transportată la Secția de Pshiatrie a Spitalului din Sighetul Marmației. Însă, până la venirea ambulanței, am stat de vorbă cu acesta, am facut pe psihologul puțin, iar din persoana aceea agresivă a devenit cel mai sensibil om. Așa cum se spune, “și băieții plâng câteodată”, chiar si cei mai rai băieți plâng, dacă stii cum să vorbești cu ei. Chiar cred că la bătaie cred ca sunt imuni (n.red. – și râde!).

Cătă Țineghe – Ai obținut medalie la Raliul Doamnelor. Ești atrasă și de partea asta?

Laura Augustin – A fost primul an în care am luat parte la acest eveniment și, cu siguranță, nu va fi ultimul. Îmi plac foarte mult mașinile, în general mașinile sport, mașinile tunate mă atrag mult și îmi place și viteza, dar asta nu cred ca trebuia să o spun aici (n.red. – spune râzând). Cu siguranță, toată pasiunea asta pentru mașini e în sânge. Atât tatăl meu, cât și fratele meu mai mare, sunt pasionați de mașini.

# “Voi reuși pentru că vreau!”

Cătă Țineghe – Ce hobby-uri? Ce muzică asculți? Ce îți place să mănânci sau dacă gătești, ce anume?

Laura Augustin – Ca hobby e sportul, dar îmi place foarte mult să mă joc Fifa pe PS4, să fac fotografii și multe alte activități de rutină, așa cum ar fi cititul, gătitul și vizionarea filmelor. Ascult orice gen de muzică, aveam o perioadă în care ascultam doar rap românesc (n.red. – CTC, Skizzo Skillz, Macanache, El Nino, Nosfe, Nimeni altu’, Raku, Samurai) și chiar începusem să fac si eu versuri. Mâncarea preferată este spanacul. În rest, nu am pretenții la mâncare. De gătit mă descurc cel mai bine la prăjituri, îmi place să gătesc chestii dulci pentru oamenii dragi, dar fac și niște paste bune.

Cătă Țineghe – Ce sfaturi ai da tinerilor, în general, pentru a avea o viață împlinită? Și ce sfaturi ai da celor care vor să devină polițiști sau care vor să își construiască o carieră sportivă?

Laura Augustin – Sfatul cel mai de preț pe care îl pot da este să-și urmeze visul și niciodată să nu le fie frică de nou. Să trăiască la modul “voi reuși, pentru că vreau si-atât!”. Nu spune niciodată “nu pot”! Când eram mici și spuneam asta la antrenamente, antrenorul ne băga la broscuțe și spunea mereu că nu exista “nu pot”, există doar “nu vreau”. De aici și vorba, nu spune: “nu pot”, spune: “va fi mai greu, dar o să reușesc”. Indiferent cât va fi de greu, nu renunța niciodată, drumurile dificile duc spre cele mai frumoase destinații!

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here