EXCLUSIV AxaNews.ro – INTERVIU – Un antrenor de juniori de la AC Milan ia în probe trei jucători sigheteni (GALERIE FOTO)

662

În premieră, Emanuele Pischetola, antrenor de juniori de la AC Milan, a fost prezent la un stagiu de pregătire la Sighetu Marmaţiei.

Emanuele Pischetola, antrenor de juniori de la AC Milan, a fost prezent la Sighet la un stagiu de pregătire a tinerilor fotbaliști din cadrul CS Plimob Sighet. Antrenorul italian a acordat un interviu în exclusivitate pentru AxaNews.ro.

Reporter: Pentru început, vă rog să-mi spuneți cum ați ajuns să îmbrățișati fotbalul?

Emanuele Pischetola: Am fost de mic copil pasionat de fotbal. Am început să joc de la vârsta de opt ani la AC Milan și de acolo am plecat la liga a treia italiană. De la vârsta de 25 de ani, am început să antrenez juniorii de la AC Milan, unde îmi desfășor și în prezent activitatea. De 27 de ani sunt antrenor.

Reporter: Ce mari fotbaliști v-au avut ca antrenor la început de carieră?

Emanuele Pischetola: Îi menționez pe Locatelli, Donaruma, Cutrone, Calabria, Petania, Cristante, Matri.

Reporter: Cum se face că vorbiți atât de bine românește?

Emanuele Pischetola: Sunt căsătorit cu o româncă din Cluj, Cecilia, și avem un baiat de 11 ani, pe nume Aris.

Reporter: Cum ați ajuns la Sighet?

Emanuele Pischetola: Am venit la invitația bunului meu prieten, Neluțu Hotea, un foarte talentat antrenor.

Reporter: Cum vi s-au părut fotbaliștii sigheteni?

Emanuele Pischetola: Foarte bine pregătiți. Am selectat trei dintre jucătorii antrenați de Neluțu Hotea, pentru a-i duce la probe în Italia.

Reporter: Cum v-au primit jucătorii sigheteni?

Emanuele Pischetola: Foarte bine. La început au fost puțin reținuți, cunoscând faptul că se vor pregăti cu un antrenor italian.

Reporter: Am înțeles că aveți un proiect de înființare a unei academii de fotbal?

Emanuele Pischetola: Da. În Italia și poate și în România. Aveți o echipă foarte bună, datorită și modului profesionist în care Neluțu Hotea o antrenează. Ar fi bine ca fotbalul sighetean să beneficieze de un sprijin și din partea administrației locale. Nu pentru noi, ci pentru tinerii fotbaliști. Vă aflați în situația nefericită de a nu avea un teren de fotbal corespunzător.

Reporter: Vreți să aduceți la Sighet și jucători din Italia pentru următorul stagiu de pregătire?

Emanuele Pischetola: Desigur. Pe lângă jucători, voi aduce și antrenori.

Reporter: În premieră, ați prezentat fotbaliștilor sigheteni metode de pregătire utiliztate la AC Milan?

Emanuele Pischetola: Așa este. Tinerii fotbaliști sigheteni au fost foarte receptivi și, aşa cum am mai menționat, voi duce trei dintre aceștia la o prezentare în Italia.

Reporter: Sunteți pentru prima dată în Maramureș?

Emanuele Pischetola: Da. Este o zonă foarte frumosă, cu oameni deosebiți. Vreau să revin cât mai repede la Sighet și sunt sigur de faptul că, împreună cu Neluțu Hotea, vom dezvolata colaborarea în beneficiul fotbalului sighetean.

Reporter: Vă mulțumesc pentru inteviul acordat și vă urez multe succese pe plan profesional și familial.

Emanuele Pischetola: Și eu vă mulțumesc și vă așteptăm la viitorul stagiu de pregătire.

“CS Plimob Sighet l-a avut ca oaspete pe Emanuele Pischetola, antrenor de junior la AC Milan, un antrenor de mare valoare. Desigur, am avut parte de un schimb de experiență exceptional. Prezența lui Emanuele Pischetola a avut un impact pozitiv asupra fotbaliștilor nostri. Sunt sigur că vor fi mult mai motivați după cele prezentate de oaspetele italian. Obiectivul nostru este atragerea a cât mai mulți copii la practicarea fotbalului. Suntem bucuroși că Emanuele Pischetola a remarcat trei dintre jucători, care ar putea face față cerințelor cluburilor de fotbal din Italia. Din păcate, de ani buni, ne zbatem în condiții precare de pregătire. Administrația publică nu ne ajută. Vreau să-i mulțumesc domnului Vasile Godja pentru implicarea și sprijinul pe care îl acordă fotbalului. Poate, într-un final, și cei din administrația publică se vor implica ca să putem obține în continuare rezultate dintre cele mai bune”, a spus Neluțu Hotea, antrenor FC Plimob Sighet.

Liviu ȘIMAN

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here