EXCLUSIV AxaNews.ro – ÎNTÂLNIRE CU PAPA – Mărturisirea maramureșeanului care l-a întâmpinat pe Papa Francisc. “Mi-a atins sufletul” (FOTO)

538

Momente de înaltă încărcătură emoțională s-au derulat în România odată cu vizita Papei Francisc I. La toate manifestările, au participat mii de oamenii, care au așteptat, cu sufetul la gură, și împotrivindu-se naturii nu tocmai prietenoase, să îl vadă pe Suveranul Pontif.

Aici nu a fost vorba despre ortodocși sau catolici, a fost vorba despre unitatea credinței creștine, indiferent dacă privim spre Răsărit ori spre Apus. Iar românul a arătat că poate să fie creștin și atât. Mai mult decât atât, Papa Francisc I este liderul celui mai mic stat, ca suprafață, din lume. Așadar, nu a fost numai o întâlnire ecumenică, ci și un semnal de alarmă cu privire la ce ar trebui să însemne pacea între popoare. Au fost persoane pe Internet care au criticat modul solemn în care a fost așteptat liderul Bisericii Catolice. Au fost și persoane care au criticat faptul că Papa a venit într-o țară majoritar ortodoxă. Însă, majoritatea a apreciat prezența Suveranului Pontif în România și i-au acceptat prestația în țara noastră.

# “M-a impresionat cu ceea ce a spus și făcut!”
Mulți maramureșeni au apreciat că Papa Francisc I a dovedit că este, așa cum se spune, un om simplu și modest. “Au fost mai multe momente în care am rămas extrem de impresionat de ceea ce a zis și a făcut Papa, fapt care m-a făcut să îmi placă și mai mult. Întâi, faptul că a venit cu Loganul, care este, până la urmă, simbol/brand românesc. Apoi, faptul că a numit România drept Grădina Maicii Domnului. Mi-a plăcut teribil de mult că a fost cu zâmbetul pe buze, nu a stat încrâncenat. Mi s-a părut jovial și cinstit. Consider că a oferit mai multe pilde pentru țara noastră și nu ar fi rău să le dăm ascultare. M-a impresionat când a spus că a venit să ne asculte sufletul. Mi s-a părut foarte tare. Este, până la urmă, un moment istoric. Nu numai pentru România, ci pentru întreaga lume. Este un moment important pentru unitatea creștinismului, atât de necesară acum”, a spus băimăreanul Matei.

# “Papa mi-a prins mâna și mi-a atins sufletul!”
Ceea ce puțini au remarcat este faptul că Papa Francisc I a fost întâmpinat, la venirea sa, de… un maramureșean. Se numește Paul Ananie și este artist de muzică populară. Acesta este originar din Vadu Izei, însă în prezent locuiește în București. Totodată, maramureșeanul este realizator de emisiuni la Trinitas TV. Momentul în care tânărul îl întâmpină pe Papă a fost imortalizat de televiziuni și de fotografi. “A fost zi memorabilă pentru mine. Papa Francisc a mâncat colac cu sare, mi-a prins mâna și mi-a atins sufletul. Mulțumesc celor care au făcut posibil acest moment pentru mine și mă bucur de marea întâlnire cu Sanctitatea Sa! Dacă sunteți curioși ce am primit… ei bine vă arăt! Un rozariu pe care o să-l păstrez cu mândrie cât ‘oi trăi”, a punctat Ananie. “Am început să primesc și imagini în care mi se vede fața și se poate citi bucuria și onoarea de pe ea. Doamne-ți mulțam pentru ziua de ieri. Sper că v-am făcut mândri”, a adăugat Ananie.

“Întâlnirea mea cu Papa a fost super emoționantă, pentru că, după cum ați putea vedea, eu i-am dat colacul și sarea. Iar după ce a gustat din colac, m-a prins de mâini pe sub tavă, pentru că eu țineam tava cu ambele mâine, nu știu dacă s-a văzut asta la televizor și mi-a zâmbit cumva, ca și cum mă susținea într-un fel. Era un zâmbet foarte cald și se vedea că vine de la un om foarte bun.  Asta îți dă un sentiment aparte. Iar apoi, mi-a oferit un rozariu negru, în acea cutiuție roșie. Exact așa am simțit, că Papa m-aprins de mână și mi-a atins sufletul. Așa cum ți-am spus, a fost un moment… parcă nu eram acolo. Parcă era în jurul meu doar bunătate, doar frumos și doar liniște. A fost un sentiment foarte frumos și m-am bucurat că am avut această onoare, de a-l primi pe Papa în fața acestui edificiu cultural al nostru, și până la urmă religios, Catedrala Mântuirii Neamului din București. A fost o mare onoare!”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Paul Ananie.

# „Nu m-am putut opri din plâns de bucurie!”
Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, iar imaginile au fost distribuite masiv.
“Tocmai ai intrat în istorie, nu doar prin cântecele tale. A fost o mare onoare ca un maramureșean să îi ofere Sfântului Părinte pâine și sare”, a punctat Rodica.
“Te-am văzut și noi! Superb momentul, îmbrăcat în cel mai frumos port popular, cu un pieptar autentic de moroșan!”, a spus Ștefan
„Te-am remarcat si chiar am spus: binecuvantât ești!”, i-a scris Veronica.
„Cu atâta emoție și cu lacrimi am văzut cum, și de această dată, Maramureșul nostru a fost binecuvântat, când am văzut costumul nostru popular strălucind în acea mare de oameni. Nu m-am putut opri din plâns de bucurie. Dumnezeu ne-a ales să ne bucurăm de această vizită”, a spus și Ileana.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here