EXCLUSIV AxaNews.ro – CÂTĂ IMAGINAȚIE! – Un maramureșean și-a înscenat… o tâlhărie. Cum a fost posibil asta și care au fost motivele

442

O poveste desprinsă din filmele polițiste s-a consumat în Maramureș, zilele acestea. Un tânăr a reclamat la poliție că a fost victima unei tâlhării, iar oamenii legii au demarat cercetările aferente. Numai că, văzând că ceva este cusut cu ață albă, aceștia l-au chemat la audieri pe reclamant, iar descoperirea a fost fantastică.

Întreaga poveste începe în data de 26 martie. Atunci, un tânăr în vârstă de 21 de ani din Ungureni a sunat la 112, sesizând polițiștii că a fost victima unei tâlhării. Apelul inițiat la ora 09.40 semnala o infracțiune care ar fi avut loc la ora 09.30. Conform informațiilor noastre, tânărul a spus polițiștilor că, în timp ce se deplasa pe bulevardul Independenței din Baia Mare, doi bărbați l-au împins într-un gard viu și i-au sustras banii pe care îi ținea în geanta din mână. În total, prejudiciul reclamat a fost în valoare de 4.500 de lei.

# A oferit detalii precise cu privire la… atacatori!
Cel mai interesant lucru este că tânărul care a reclamat tâlhăria a oferit detalii precise cu privire la semnalmentele celor doi atacatori. Mai exact, primul ar avea vârsta de 25-30 de ani, este atletic, ar avea 1,75 metri înălțime, purta adidași albi, trening negru, iar pe cap purta o bască de culoare verde. Cel de-al doilea ar avea 22-23 de ani, ar fi tuns scurt, dar cu un breton dat într-o parte, colorat cu șuvițe galbene și purta pantaloni de culoare închisă, respectiv o bluză albă. Conform procedurii, s-a întocmit dosar penal, iar oamenii legii au demarat cercetările, prin activitățile specifice, încercând să dea de urma misterioșilor tâlhari. După mai bine de o lună, a ieșit, însă, la iveală, adevărul. Constatând neconcordanțe în afirmațiile tânărului, oamenii legii l-au chemat la audieri în data de 6 mai. În urma discuțiilor purtate, într-un final, maramureșeanul a recunoscut că… a inventat totul. Mai exact, a cheltuit la petreceri cu prietenii suma de 500 de lei. Sperând să își recupereze banii pierduți pe chefuri, și-a încercat norocul la pariuri sportive. Astfel, a tocat și ceilalți 4.000 de lei. Văzând că îi bate vântul prin buzunare, tânărul a apelat la imaginație, dând naștere unui întreg scenariu, în care să susțină că a fost tâlhărit. Acum, el are toate șansele să aibă probleme cu legea. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș au confirmat, pentru Glasul Maramureșului, cazul. “Tânărul în cauză poate fi cercetat pentru inducerea în eroare a organelor de poliție”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al instituției.

# Totuși, există și cazuri reale de tâlhărie!…
Însă, tâlhăriile (cele reale, desigur) sunt o componentă infracțională prezentă în Maramureș. Oamenii legii au dat de urma unor tineri (de această dată, reali, fără șuvițe galbene) care au comis o astfel de faptă. Doi tineri din Baia Mare, bănuiţi că au comis o tâlhărie pe raza municipiului, au fost identificaţi de poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare la scurt timp de la comiterea faptei, iar în baza probatoriului administrat, luni, 6 mai, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Urmează ca în cursul zilei de azi aceştia să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Persoana vătămată este un sătmărean de 19 ani. “Cercetările efectuate de poliţişti au relevat că în timp ce se deplasa pe bulevardul Bucureşti din Baia Mare, acesta a fost abordat de tineri necunoscuţi care l-au lovit, i-au sustras telefonul mobil şi au fugit. La scurt timp, poliţiştii de ordine publică au depistat în scara unui bloc de pe strada Luminişului, trei tineri, de 19, 20 şi 23 de ani, toţi din Baia Mare, bănuiţi de comiterea faptei.Telefonul sustras a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Doi dintre cei identificaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here