EXCLUSIV AxaNews.ro – BINTERVIU – Alina Eremia a devenit jurnalistul nostru! Cum a fost posibil (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

3485

Alina Eremia nu mai are nevoie de nicio prezentare. Artista în vârstă de 24 de ani a reuşit să convingă publicul cu vocea sa şi hit-urile sale, în ultimii ani, devenind una dintre cele mai iubite prezenţe din muzica românească. “A fost o nebunie”, “Când luminile se sting”, “Vorbe pe dos”, “Poartă-mă”, “Îmi dai curaj”, “Aş da” sau “Doar noi” sunt numai câteva dintre succesele Alinei.

Ne-am făcut un obicei în a lua un interviu artistei cu fiecare ocazie în care ajunge în regiunea noastră. Mereu am putut aborda teme inedite şi mereu a ieşit ceva “wow”. Aşadar, pentru că de fiecare dată dialogul purtat a fost unul savuros şi constructiv şi am venit cu ceva nou, ne-am gândit ca, de această dată, să facem un schimb de roluri. Astfel, am transformat-o, preţ de câteva minute, pe Alina Eremia, în jurnalist AxaNews.ro. Iată cum a ieşit acest… binterviu.

# “Mă declar fană a castanelor!”

Cătă Ţineghe – Întotdeauna este o mare plăcere să ne întâlnim şi să vorbim!

Alina Eremia – Sunt sigur că ştii că este reciproc!

Cătă Ţineghe – Vii mereu cu mare bucurie, am observat, în Baia Mare şi în Maramureş. În acest context, vreau să te întreb care este percepţia ta despre Maramureş.

Alina Eremia – Am venit destul de des pe aici, în ultima vreme. Asta înseamnă că oamenilor le face plăcere să mă vadă. Îmi place mult Maramureşul, pentru că este o zonă care îşi păstrează tradiţiile. Chiar ideea de sărbătoare a castanelor, care se menţine an de an. Vreau să îţi spun că, de data trecută, când mi-ai adus tu castane, m-am îndrăgostit foarte tare de gust. Astfel că am cerut, în mod special, echipei mele, să îmi cumpere castane prăjite. Mi-au plăcut la nebunie şi chiar vreau să fie o tradiţie să gust, în fiecare an, din castane. Am gustat şi pireu de castane şi mă declar fană. Aş mânca oricând.

# “Tatuaj”, un succes încă din primele ore

Cătă Ţineghe – Consider că eşti o artistă completă. Acest lucru este dovedit şi de faptul că, în ultima vreme, ai lansat piesă după piesă, hit după hit. Invariabil, te întreb ce pregăteşti?

Alina Eremia – În urmă cu câteva zile, am lansat cel mai nou single, care se numeşte “Tatuaj”. Este o piesă în care am foarte mare încredere. Este o piesă la care am scris şi care a venit atât de natural, că am simţit că este momentul să o las în lume, să îi dau drumul. Am primit un feedback foarte bun, a ajuns în “trending” (n.red. – ierarhizarea pe Youtube) în mai puţin de o zi de la lansare. Oamenii au ascultat piesa şi am simţit, aşa, o susţinere din partea tuturor, astfel că mi-a dat un feeling foarte plăcut.

Cătă Ţineghe – Chiar şi eu am accesat. Aşadar, te întreb câte tatuaje ai?

Alina Eremia – Am cinci la număr şi mai urmează. Sunt tatuaje foarte mici, reprezentative, care au o poveste în spate. Aşa a şi venit ideea piesei. M-am gândit că, dacă tot am aceste tatuaje cu poveste, de ce să nu scriu o piesă despre asta? Dacă am un motto sau o chestie care mă reprezintă, de ce să nu scriu despre asta? Iar dacă tot vorbeam despre tatuaje, cred că depinde de fiecare cum percepe chestiunea asta. Eu nu sunt adepta celor mari, nu m-aş vedea cu aşa ceva. Prefer tatuajele mai mici, mai finuţe, care abia se sesizează, nu cele menite să îţi sară în ochi. Eu m-am obişnuit deja cu tatuajele. Fac atât de mult parte din mine, că efectiv am uitat că le am.

# “Iubirea este peste tot în jurul nostru!”

Cătă Ţineghe – Spune-ne, te rog, povestea unui tatuaj!

Alina Eremia – (n.red. – ne arată braţul stâng, unde are un tatuaj în formă de inimă). Aceasta este chiar primul tatuaj pe care mi l-am făcut şi înseamnă că “iubirea este infinită”. În plus, iubirea este un subiect destul de exploatat în cântecele mele. Eu cred mult în ea şi consider că iubirea este, peste tot, în jurul nostru. Cred mult în acest sentiment şi în ceea ce poate să facă el. Iubirea poate să te schimbe în bine şi să te facă mai frumos în interior. Iubirea este, oricum, de mai multe feluri, de familie, de partener sau iubirea de aproape. Ei bine, tatuajul acesta a venit în urma unei iubiri romatice, ca să îi zic aşa, însă are o însemnătate mai largă.

# “Dacă nu aveam parte de susţinere, la început, nu ajungeam aici!”

Cătă Ţineghe – Am observat că ai susţinut şi susţii foarte mult tinerii talentaţi!

Alina Eremia – Cred foarte mult în tinerele talente. Îmi doresc să contribui cât mai mult în a sprijini, în a ajuta pe cineva aflat la început de drum să se dezvolte şi să evolueze. Şi eu am fost la început şi, dacă nu aveam parte de susţinere, nu ajungeam în punctul în care mă aflu acum. Îmi dau seama că orice mână de ajutor, orice sfat, orice ocazie pe care i-o dai unui om la început poate să se transforme într-o oportunitate pentru el. Cred că este important să ne susţinem valorile acestei ţări. Sunt atât de mulţi tineri care au multe de spus şi de arătat şi au nevoie de sprijin pentru a se putea exprima. Ar fi păcat să nu aibă această ocazie. Însă, este foarte important să nu uităm de unde am plecat şi de oamenii care ne-au sprijinit. Altfel, pornim din start pe un drum greşit.

Cătă Ţineghe – Te-au rugat, data trecută, să oferi sfaturi tinerilor. De data aceasta, vreau să te rog să faci acelaşi lucru, însă pentru tinerii artişti sau sportivi, aflaţi la început de drum.

Alina Eremia – Acest drum nu este, neapărat, cel mai lin drum, şi pot interveni multe obstacole sau situaţii în care poţi să te simţi descurajat, că lucrurile nu funcţionează sau că rezultatele nu se ridică la nivelul aşteptărilor tale. Pentru mine, pasiunea cu care faci un lucru şi faptul că tu crezi în visul tău sunt foarte importante. Pe mine m-au motivat să merg mai departe, indiferent că lucrurile au fost roz sau nu. Cred că cel mai important este să îşi urmeze inima şi să muncească din greu. Eu cred foarte mult în disciplină şi în ideea de a te autodepăşi. Fără o rigoare, fără să respecţi ceea ce faci, fără să depui mult efort şi fără să te dedici trup şi suflet nu poţi reuşi. Eu nu cred că se poate altfel. Personal, eu aşa am procedat.

# Întrebările “în forţă” ale Alinei

Odată ce provocarea a fost acceptată, am inversat rolurile. Alina Eremia a devenit jurnalist AxaNews.ro. Iată ce a ieşit!

Alina Eremia – Să ştii că este pentru prima dată când mă aflu în ipostaza aceasta. O primă întrebare ar fi de ce ai ales jurnalismul?

Cătă Ţineghe – Da, mi-am tras singur craca de sub picioare cu acest experiment! (n.red. – Alina izbucneşte în râs). Jurnalism, pentru că mi-am dorit, întotdeauna, să cred că pot schimba ceva în lumea din jur. În plus, mi-a plăcut să expun altora întâmplări, evenimente şi lucruri de larg interes. Practic, mi-am dorit să fiu o voce a cetăţenilor, în raport cu autorităţile. Oamenii simt nevoia unui sprijin în problemele de zi cu zi. În acest fel, prin jurnalism, am dorit să scot la iveală informaţii care, în mod normal, nu ar ajunge atât de bine sau atât de corect la publicul larg. Consider că un jurnalism corect este soluţia perfectă pentru ca un individ să beneficieze de suport, de sprijin şi să găsească rezolvări la problemele sale.

Alina Eremia – O a doua întrebare. Care este opinia ta despre showbiz-ul românesc?

Cătă Ţineghe – Iarăşi o întrebare grea, complexă.

Alina Eremia (râzând) – Îţi jur că nu m-am gândit foarte mult înainte. M-am gândit să te întreb nişte curiozităţi, să privesc şi din perspectiva cealaltă! Te-am pus în dificultate, yeee!

Cătă Ţineghe – Alina Eremia va avea o carieră în jurnalism. Aşa ar putea suna un titlu de ştire. Bun, deci să răspund!… Cred că în showbiz-ul românesc sunt şi artişti adevăraţi, aşa cum, subliniez, eşti tu! Vorbesc aici despre artişti compleţi, care îmbină talentul cu ceea ce înseamnă comunicare. Adică, au curajul să spună ceea ce alţii nu o fac. Aici există similitudini cu jurnalismul. Un artist adevărat spune ceea ce ar spune şi un jurnalist, devenind, astfel, o voce a oamenilor. Artistul, mai exact cântăreţul dacă este să ne axăm pe asta, vorbeşte, în piesele sale, despre greutăţile şi frământările pe care le au oamenii, zi de zi. Din acest punct de vedere, cred că jurnaliştii şi artiştii sunt pe aceeaşi frecvenţă. Din păcate, însă, şi spun asta cu regret, sunt şi personaje care nu au ce căuta în showbiz-ul românesc.

Alina Eremia – Mie îmi place că showbiz-ul românesc este mai colorat. Iar aşa cum fiecare ne alegem câte o culoare preferată, aşadar, ai de unde să îţi alegi artistul. Însă cred că există, pe fiecare target, artişti. Într-adevăr, unii sunt pe lângă subiect. Dar dacă primesc susţinere, înseamnă că oamenii rezonează cu ei, cu identitatea lor.

Cătă Ţineghe – Cred că unii nu au atât de mult talent. Însă, aşa cum am spus despre artist şi jurnalist că se completează, aşa spun şi că jurnaliştii fac greşeala de a promova unele nonvalori, numai pentru clickbait.

Alina Eremia – Iar pentru că ai spus despre jurnalism. Crezi că se face aşa cum trebuie în România?

Cătă Ţineghe – Tocmai asta este! În unele cazuri, da. În alte cazuri, nu. Sunt publicaţii şi publicaţii, fiecare cu politica lor editorială. Consider, însă, că ar trebui să ne axăm prin promovarea valorilor, nu a nonvalorilor.

# În loc de epilog

Cătă Ţineghe – Iar pentru că am ajuns la final, am să te rog să saluţi fanii tăi de aici.

Alina Eremia – Dragi maramureşeni, este o plăcere să revin la voi! Vă salut, vă îmbrăţişez cu drag, vă iubesc şi vă mulţumesc pentru toată susţinerea voastră!

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here