BEACH HANDBALL – Performanță istorică pentru România. Ce spune antrenorul băimărean Tudor Marta (FOTO)

227

Să zicem de la bun început că este pentru prima dată, în istorie, când România participă la Campionatul European de Beach Handball, atât cu echipe naționale de juniori, cât și de seniori.

Per total, Baia Mare a fost, este și va fi printre cele mai bine reprezentate orașe din România, având selecționați 3 sportivi la juniori, 3 la seniori și un antrenor de lot.
Se întâmplă asta la Stare Jablonki, Polonia. În acest weekend a avut loc competiția de juniori. Baia Mare este reprezentată, la juniori, de Alina Leș, de la CS Marta și de Andreas Hauler și Bogdan Paul de la Academia de Handbal Minaur. În plus, lotul masculin de juniori a evoluat comanda cuplului Mihai Rohozneanu – Tudor Marta.

“Echipa masculină a jucat pentru locurile 7-8, ceea ce este o performanță istorică. Învingând Rusia, am intrat în primele opt. Am fost aproape de 5-6, însă am pierdut, la shoot-out, cu Polonia, țara gazdă. Fetele s-au încadrat la locurile 11-12”, a relatat, pentru AxaNews.ro, Tudor Marta.

Urmează turneul pentru echipele de seniori, în aceeași localitate din Polonia, în intevalul 2-7 iulie, unde Baia Mare are, de asemenea, două reprezentante în naționala feminină a României – Andreea Nastasă și Petruța Argyelan.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here