EXAMEN – Luni începe Simularea Evaluării Naționale

480

Luni, 5 martie 2018, începe Simularea Evaluării Naționale, organizat de Ministerul Educației. Simularea se desfășoară în perioada 5-7 martie și or participa aproape 180.000 de elevi de clasa a VIII-a.

Conform calendarului, luni, 5 martie, are loc proba de Limba şi literatura română, marţi, 6 martie, proba la Matematică, iar miercuri, 7 martie, cea de Limba şi literatura maternă.
Comunicarea rezultatelor este programată pentru data de 16 martie, iar probele înep la ora 9.00. .
Subiectele sunt concepute similr ci modelele publicate pe edu-ro și au rolul să valorifice capacitățile elevilor pe temele din prorama parcursă până la această dată.

„Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, subliniază MEN într-n comunica remis presei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here