EVENIMENTE LITERARE – Poezia, sărbătorită la Sighetu Marmației și Desești

572

În perioada 27-29 septembrie se vor desfășura ediția a 48-a a Festivalului Internațional de Poezie de la Sighetu Marmației și ediția a 40-a a Serilor de Poezie “Nichita Stănescu” de la Desești.

Festivalul de la Sighet va debuta în data de 27 septembrie, la ora 12, la Centrul Cultural din localitate, cu o întâlnire cu reprezentanții catedrelor de Limba și literatura română și ai cenaclurilor literare ale elevilor din școlile sighetene. În aceeași zi mai sunt programate lansarea cărții “Preverbele cenușii mele” de Daniel Bozga (moderator Vasile Muste), recitalul de pian susținut de Ionică Pop și o întâlnire cu scriitorii Adrian Ernster și Edgar Bitel (moderator Ionică Mariș), organizată de Comunitatea Evreilor din Sighetu Marmației.

La ora 18.30, în localitatea ucraineană Slatina se va desfășura manifestarea “Seară de poezie românească în dreapta Tisei”, moderată de Gheorghe Mihai Bârlea și Dorel Todea.

În 28 septembrie, vor avea loc lansări și prezentări de carte (orele 10-12). Recitalul poeților laureați la festival va începe la ora 12 și va fi urmat de un moment muzical susținut de Ducu Hotima și Gheorghe Ștețca.

La ora 16, participanții la festival se vor deplasa la Desești, pentru a participa la ediția a 40-a a Serilor de Poezie “Nichita Stănescu”.

Sărbătoarea poeziei de la Sighetu Marmației se va încheia în data de 29 septembrie la Muzeul Satului Maramureșean, de pe Dealul Dobăieș, unde, de la ora 12, va avea loc două dezbateri: “De la creația populară la poezia cultă” și “Vocea poeților”. Festivitatea de închidere a festivalului va avea loc la ora 15.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here