EVENIMENT – Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită în avans

398

Monumentul Ostașului Român de la intrarea în Parcul Municipal va fi locul unde astăzi,, 24 aprilie, se va sărbători Ziua Veteranilor de Război. Vorbim despre un ceremonial religios și militar care va marca această zi. Se vor depune coroane de flori și jerbe pentru a cinsti memoria celor care au plătit cu viața pentru pământul românesc. 

Vor lua parte la eveniment directorii instituțiilor deconcentrate, oameni simpli, dar și autorități județene și locale. Ziua Veteranilor de Război se sărbătorește în acest an mai devreme din cauza faptului că ziua de 29 aprilie (data stabilită prin lege încă din 2008) este a doua zi de Paște.

De ce 29 aprilie? Pentru că în 29 aprilie 1902 Regele Carol I a recunoscut pentru prima dată oficial titlul de veteran de război, la cererea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă.

FOTO zi-de-zi.ro

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

  1. RUSINE!!!!!In aceasta zi, la cimitirilor veteranilor de razboi de la NUCI nu s-a maturat nici macar aleea principala. Asa ne cinstim VETERANII???? cu o masa de protocol pt cei mari????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here