EVENIMENT – “Ștafeta Veteranilor” trece și prin Baia Mare

647

În perioada 5-25 octombrie, Asociația Invictus România organizează a cincea ediție a evenimentului “Ștafeta Veteranilor”, care are drept scop promovarea valorilor naționale și respectul față de veteranii și eroii României din toate războaiele.

Traseul însumează peste trei mii de kilometri și presupune parcurgerea în alergare pe trei rute diferite, denumite traseul Roșu, Galben și Albastru, a întregii țări, trecând prin toate orașele reședință de județ.

Traseul  Roșu va trece prin Baia Mare azi, 24 octombrie, în jurul orei 15. În prezența unor oficialități din cadrul Armatei și a veteranilor de război, militarii băimăreni vor prelua drapelul României de la camarazii lor bistrițeni. Predarea ștafetei va avea loc la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare.

Apoi, militarii băimăreni, participanți la “Ștafeta Veteranilor” vor parcurge, în alergare, ultima parte a traseului Roșu, pe ruta Baia Mare-Satu Mare-Carei.

“Ediția din acest an a <<Ștafetei Veteranilor>> este dedicată Centenarului Marii Uniri, iar culorile drapelului României sunt purtate, în alergare, de voluntari militari și civili, pe cele trei trasee. Cele trei ștafete se vor reuni în data de 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României, la Monumentul Eroilor”, precizează Asociația Invictus România.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here