EVENIMENT – Sighetul a devenit pentru o zi ‘’Capitală a păcii’’

749

Miercuri, 11 aprilie , aleea pietonală a străzii Corneliu Coposu a găzduit expoziția internatională de pictură “Culori pentru pace”, manifestare aflată la cea de-a 3-a ediție, organizată de către Asociația ‘’Culori pentru pace”, în parteneriat cu Primăria Sighet și Muzeul Maramureșean Sighet. În cadrul manifestării au fost expuse în aer liber picturi realizate de copii din 32 de țări, parte din acestea angajate în conflicte militare.

‘’Ne bucurăm că am reușit să realizăm această expoziție, care a vrut să fie un îndem la pace. Sighetul a devenit pentru o zi o adevărată “Capitală a păcii”. Urbea de pe malul Izei nu a fost aleasă întâmplător gazdă a acestui eveniment. S-a ținut cont de faptul că aici s-a născut Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace’’, a spus Liliana Vârsta, vicepreședinte a Asociației “Culori pentru pace”.

 Expoziția de pictură în aer liber a fost urmată de vernisajul unei alte expoziții de lucrări  expuse la Muzeul Maramureșean Sighet. 

“Expoziția conține 100 de lucrări realizate de către educatoare și copii, ajutați de părinți. Pentru aceste lucrări au fost folosite materiale reciclabile. La propunerea colegilor de la Muzeul Maramureșean Sighet, expoziția este una cu vânzare. Fondurile obținute vor fi direcționate către un preșcolar care se confruntă cu grave probleme de sănătate’’, a spus Mariana Fârțigan, inspector pentru educație timpurie și alternative educaționale din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Liviu Șiman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here