EVENIMENT – Serviciul social din Baia-Sprie s-a mutat în casă nouă

595

Recent a fost inaugurat sediul Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia-Sprie.La eveniment au participat angajaţi din administraţia locală, în frunte cu primarul Alin Sebastian Bîrda. Slujba sfinţirii clădirii, construită cu fonduri din bugetul local, a fost oficiată de preoţii Jean Suărăşan Pop şi Nicolae Breban.

Până ieri, angajaţii Serviciului de asistenţă socială au activat în mai multe spaţii inadecvate din apropierea sau din incinta Primăriei Baia-Sprie, iar activitatea acestora derulată cu beneficiari, majoritatea persoane vulnerabile, perturba activitatea celor din administraţia locală, dar şi a populaţiei care venea cu probleme în primărie. Tot în noul sediu va funcţiona un Centru de Zi pentru Vârstnici, finanţat printr-un proiect european care se află în faza primară. El se realizează de Primăria Baia-Sprie în parteneriat cu Crucea Roşie Maramureş.

Valoare acestuia este de 389.000 de euro. După cum ne-a informat primarul Alin Sebastian Bîrda, centrul asigură activităţi specific vârstnicilor, recreere şi socializare. Sunt vizate persoane din oraş şi localităţile aparţinătoare, care au împlinit vârsta de 65 ani.
În cadrul acestui proiect se propune a se realiza îngrijire la domiciliu pentru 50 de beneficiari, masă pe roţi pentru alţi 40 de beneficiari; spălătorie pentru 30 de beneficiari şi centru de zi pentru minim 50 de beneficiari. Administraţia locală pune accent pe ajutorarea persoanelor nevoiaşe, prin crearea de oportunităţi menite să le aline bătrâneţile.

La nivel de oraş funcţionează un cămin de bătrâni unde zeci de vârstnici beneficiază de găzduire, masă caldă, îmbrăcăminte, medicamente, asistenţă socială şi medicală, recreere, diferite activităţi în incinta şi în afara instituţiei etc.. De asemenea, funcţionează o spălătorie de rufe pentru cei nevoiaşi, iar în cadrul unor proiecte europene sunt şcolite la cursuri persoane de etnie romă pentru a se putea încadra mai uşor în câmpul muncii. Dacă adăugăm beneficiarii venitului minim garantat şi pe alţi cetăţeni care sunt ajutaţi în diverse moduri de administraţia locală, se poate spune că, în oraşul Baia-Sprie, categoriile sociale defavorizate sunt mereu în atenţia celor care conduc destinele urbei de la poalele Gutinului.

Vasile GHERMAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here