EVENIMENT – Karma Zero şi Mate’s Fate, metalcore francez într-un oraş fără rockeri

983

Rock în Baia Mare nu prea mai există. E un adevăr, şi nu mă refer numai la trupe, care sunt puţine şi le poţi număra pe degete, dar nici rockerii nu mai sunt ce au fost. Nu se vine la concerte, dar tot auzim că în Baia Mare nu se întâmplă nimic, nicio trupă nu mai vine să cânte în acest oraş.

Poate nu mai vin trupe de calibru, cum au fost cei de la Watain sau Destroyer 666, ca să dau doar câteva exemple, dar vin nume care au şanse mari să ajungă departe şi care sunt întâmpinate de un public mai mult absent decât prezent. Un exemplu au fost cei de la Jinjer, care acum au cântări prin Europa cu Arch Enemy şi care acum îi poţi aduce foarte greu în Baia Mare din cauza cotei de piaţă pe care o au acum. Weekendul trecut am avut un alt fel de metalcore, venit din ţara care l-a dat pe Emile Zola sau Alexandru Dumas. Două trupe de metalcore, Karma Zero şi Mate’s Fate, care au poposit în Baia Mare în Shadows Rock Bar.

Francezii au venit, au făcut ce ştiu ei mai bine şi promit că vor reveni pe meleagurile maramureşene. “Baia Mare was so awesome, thank you so much everyone for coming and destroy the pit, that was war! We will have to come back”, spun francezii de pagina lor de facebook. După cântarea din oraşul de pe Săsar, rockerii francezi au ajuns direct în capitala Ungariei, pentru un recital într-unul din cluburile din Budapesta.

Recitalul francezilor a fost unul reuşit, chiar dacă meritau un public mai numeros. Au făcut atmosferă, au cântat cum trebuie, sonorizare fără probleme, merchandise la preţuri accesibile.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here