EVENIMENT CULTURAL – ReÎNTÂLNIRE 2018, Şerban – Katona (cu Ovidiu Ciorna curatorul expoziţiei)

351

Azi, 12 iulie 2018, Galeria Uniunii Artiştilor Plastici Baia Mare (B-dul Bucureşti, nr. 6) găzduieşte un eveniment cultural de excepţie. La ora 18.00 va fi vernisată expoziţia de pictură „ReÎNTÂLNIRE 2018, Şerban – Katona”, curator fiind arhitectul Ovidiu Ciorna.

„Amintirile plăcute, imaginile de neuitat sunt amprenta timpului şi a sentimentelor trăite cu intensitate. Cu mai bine de 43 de ani în urmă, într-o toamnă târzie, pe o stradă din Cluj, la Liceul de Artă, trei adolescenţi cu speranţe şi emoţii pline de entuziasm, unul din Jibou, altul din Sărmăşag şi al treilea din Satu Mare, începeam aventura cunoaşterii şi experimentării picturii, a artei imaginative, care avea să devină pasiunea noastră şi implicit să contribuie la prietenia de o viaţă.
Anii au trecut… Fiecare şi-a găsit drumul. Acum, ne-am reîntâlnit într-o clipă din viaţă. Prietenia înnodată încă o dată.

Acum 35 de ani, o propunere neaşteptată într-un moment de cumpănă, mă îndemna să îndrăznesc să proiectez prima mea casă. Acest moment a deschis drumul unei călătorii al cărui parcurs sinuos cu multe suişuri, ocoliri, căderi, răspântii, mă poartă încă, ca şi atunci, şi mă provoacă să fiu curios şi intrigat. Oare ce o să-mi mai ofere?”, se întreabă (retoric) Ovidiu Ciorna, conductor arhitect, curatorul expoziţiei.

Ovidiu Ciorna s-a născut la Seini, la 5 septembrie 1960. A studiat împreună cu Katona György şi Radu Şerban la Liceul de Artă din Cluj. A absolvit Institutul Politehnic din Iaşi, Facultatea de Construcţii, secţia Arhitectură. De 25 de ani este coordonatorul Studioului de Arhitectură “Ambient” din Baia Mare.

Radu Şerban (artist vizual) s-a născut la Cluj în anul 1960. A copilărit şi a făcut şcoala generala în Jibou (Sălaj). A studiat la Liceul de Artă din Cluj. A absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia Pictură, în anul 1987. Din anul 1990 este cadru didactic la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, în prezent, profesor univ. dr. la departamentul Design Textil Master din cadrul aceleiaşi instituţii. Începând din anul 1991 a organizat peste 30 de expoziţii personale în România, Canada, Italia şi SUA. A participat la numeroase expoziţii de grup în ţară şi străinătate. Este membru al UAP din România.

O carte de vizită impresionantă are şi artistul vizual Katona György. S-a născut la Oradea în anul 1960. A copilărit şi a făcut şcoala generală în Sărmăşag (Sălaj). A studiat la Liceul de Arte Plastice din Cluj, iar în anul 1984 a absolvit Institutul de Arte Plastice “Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, la secţia Pictură.

Din anul 1989, s-a stabilit în Ungaria. Lucrează ca profesor de pictură la Secţia de Artă a străvechiului Colegiu Refomat din Pápa, Ungaria
Începând din anul 1988 a organizat peste 30 de expoziţii personale în Ungaria, România, Slovacia, Germania, Olanda şi Belgia. Expoziţia va fi deschisă în perioada 12 – 27 iulie 2018.

Ioan BUDA ŢEŢU

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here