EVALUĂRI SĂPTĂMÂNALE PENTRU RESTAURANTE – Dacă numărul de cazuri crește alarmant, restaurantele ar putea fi închise

291

Restaurantele au dreptul să servească în interior de la începutul lunii septembrie. Cu toate acestea, reprezentanții Ministerului Sănătății au ținut să precizeze că va fi făcută săptămânal o evaluare la nivel de județ și dacă indicele de răspândire a noului coronavirus va fi mai mare de 1,5, atunci restaurantele vor fi din nou închise.

Sunt mai multe scenarii posibile. Restaurantele se închid fie în tot județul, fie doar în localitățile unde numărul cazurilor a crescut atât de mult încât s-a depășit limita de 1,5. Indicele de răspândire a virusului se raportează pentru ultimele două săptămâni, nu per total. “Restaurantele, la nivel de județ, funcționează, excepție fac cele din localitățile unde se depășește acest indice de 1,5 și decizia este la nivelul Comitetului Județean de Situații de Urgență. Dacă este un județ în care avem peste 1,5, dar este o localitate care are sub 1,5, atunci decizia este tot la Comitetul Județean de Situații de Urgență dacă se poate desfășura activitate de servire. (…) În momentul în care evaluarea săptămânală va arăta o creștere a acelui indice, în localitatea respectivă, se va închide acel restaurant”, a afirmat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

La nivelul județul Maramureș, deocamdată nu sunt probleme, iar restaurantele au putut să-și deschidă porțile de marți dimineață și în interior. Conform Grupului Județean de Comunicare Strategică, incidența cazurilor în ultimele două săptămâni este sub 1 în Maramureș. “Incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, conform DSP este 0,57 pe județ. La nivel de localități incidența este sub valoarea 1. Există localități care nu au cazuri înregistrate în ultimele 14 zile”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here