EURO 2019 U21 – România întâlnește Germania pentru un loc în finală. Sunt așteptate 39-40 de grade la ora meciului (azi, ora 19)

248

Campionatul European de fotbal U21, găzduit de Italia și San Marino, se apropie de final, azi fiind programate cele două semifinale. În prima dintre ele, România întâlnește Germania pe Stadionul Dall’Ara din Bologna, de la ora 19. Partida va fi transmisă în direct pe TVR, TVR HD și Radio România Actualități.

Meciul va fi condus la centru de Orel Grinfeld, ajutat de Roy Hassan și Idan Yarkoni, toți din Israel. Al patrulea oficial este din Letonia, Andris Treimanis. Cei doi arbitri VAR sunt italienii Marco Guida și Michael Fabri.

Orel Grinfeld are 37 de ani, este arbitru FIFA din 2012, iar în cupele europene a debutat în sezonul 2015/16 al Europa League. Grinfeld a fost al patrulea oficial la succesul României U21 de la Euro cu Anglia, 4-2.

Pentru al doilea loc în finală se vor duela Spania și Franța. Partida este programată azi, de la ora 22, pe stadionul din Reggio Emilia.

Interesant este că meciul România – Germania a fost, inițial, programat la ora 22.00, după care organizatorii l-au mutat la ora 19.00. Conform serviciului meteorologic italian, sunt așteptate 39-40 de grade la ora începerii partidei.

Tricolorii sunt deciși să-și continue aventura fantastică de la această competiție și spun că nu se tem de puternica reprezentativă a Germaniei. La fel cum s-a întâmplat și în celelalte trei partide disputate, forbaliștii reprezentativei de tineret se bazează și azi pe sprijinul suporterilor.

„În fața mea sunt colegii mei, în spatele lor sunt eu! Când intrăm pe teren, nu ne temem de nimeni. Dar cel mai important, în spatele meu sunteți voi, milioanele de români. Toți știm asta. Vă simțim și ne dați putere când ne este greu. Suferiți cu noi și luptați pentru noi. Împreună suntem de neoprit. Să aveți încredere, români! Împreună facem istorie! Și nu uitati, unde nu ajung picioarele ajunge inima!”, a scris portarul Ionuț Andrei Radu, pe pagina lui de Facebook.

„Încă de când am terminat campania de calificare noi am crezut că putem merge până la capăt la Campionatul European. Vă mulțumim pentru tot sprijinul din grupe, pentru meciul următor avem nevoie de energia adunată a celor trei meciuri jucate până acum. Nu doar energia voastră, dar și a noastră.

Portavocea milioanelor de inimi de acasă au fost românii din tribune. Nu poți să nu dai totul cu asemenea suporteri în spate. Știm că voi veți fi acolo mereu, orice ar fi. Și orice ar fi, noi vom juca până la ultimul strop de energie pe care ni-l transmiteți”, a completat Ianis Hagi.

România a ajuns în semifinale după ce a câștigat grupa C, cu șapte puncte, după ce a obținut două victorii și a înregistrat un egal:

– România – Croația 4-1 (2-1). Au marcat: George Pușcaș (11-penalty), Ianis Hagi (14), Tudor Băluță (66), Adrian Petre (90) / Vlasici (18);

– Anglia – România 2-4 (0-0). Au marcat: Gray (79), Abraham (87) / Pușcaș  (pen. 76), Ianis Hagi (85), Florinel Coman (88, 90+3);

– Franța – România 0-0;

Germania s-a clasat pe primul loc în grupa B, tot cu șapte puncte (3-1 cu Danemarca, 6-1 cu Serbia și 1-1 cu Austria).

# Calificați deja la Jocurile Olimpice 2020

Prezența în semifinalele Campionatul European de fotbal U21a adus pentru România și calificarea la Jocurile Olimpice 2020, competiție care se va desfășura la Tokyo (Japonia). Fotbaliștii antrenați de Mirel Rădoi au primit deja, în cantonamentul din Bologna, insignele cu însemnele olimpice pentru această performanță.

România a mai fost prezentă doar de trei ori la această competiție. Este vorba de edițiile Jocurilor Olimpice 1924 (Franța), 1952 (Finlanda) și 1964 (Japonia).

Singura performanță notabilă din istoria reprezentativei de tineret a României a fost înregistrată la Campionatul Mondial U20 1981, desfășurat în Australia, tricolorii întorcându-se  acasă cu medalia de bronz.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here