Acasă Etichete Retete

Etichetă: retete

RETETA – Mâncarea saracului… la italieni

Hai sa vedem ce considera italienii ca fiind "mâncarea saracului". La noi e tocanita de cartofi cu slana, nu? Sau macaroanele cu ele nsesi......

RETETA – Paste Ratatouille

Greu de imaginat ca se pot amesteca pastele italiene cu ghiveciul de legume francez, nu? Uite ca se poate. Folosim 300 grame de paste,...

REȚETA ZILEI – Mozzarella de casă

Ramânem in zona brânzeturilor de fite, ce se pot face acasa. Ceva mai complicat decât mascarpone este mozarella, mai ales daca vreti formele acelea...

RETETA – Mascarpone de casa

Poate parea putin credibil, dar puteti sa va faceti acasa mare parte dintre brânzeturile de fite din marketuri. Sigur, cele cu mucegaiuri sau cu...

REȚETA ZILEI – Paste cu sos de roșii și măsline

Foarte simpla reteta avem de fata, dar foarte aromata. Folosim 300 grame de paste, o ceapa, 2-3 catei de usturoi, 400 grame de rosii...

REȚETA ZILEI – Muhammara, pastă de ardei copți

Aduce oarecum reteta de fata cu hummusul, dar are arome arabe si mediteraneene. Sigur, daca pui si ardei iuti, are si nuante latino... Folosim...

REȚETA ZILEI – Salată cremoasă de cartofi

Pentru salata aromata, dar mai ales satioasa de fata, folosim 350 grame de cartofi, un ou, o tulpina de telina tocata, trei linguri de...

REȚETA zilei – Omletă spaniolă cu cartofi

Folosim 500 grame de cartofi, cinci oua, o ceapa, ulei de masline, sare si piper. Punem apa la fiert, taiem cartofii cuburi si-i trântim in...

REȚETA ZILEI – Pastă de măsline

Mai rar se face aceasta pasta, de sorginte mediteraneana, pe la noi. Dar merita incercata. Folosim 200 grame de masline negre fara sâmburi, trei...

REȚETA ZILEI – Chipsuri din mămăligă

Ce faceti cu mamaliga ce va ramâne, dupa o zi-doua? Da' sa facem chipsuri? |n loc de porcariile din comert? Evident, putem face mamaliga...

CELE MAI CITITE

CELE MAI NOI