ETAPA A III-A – Natalia Iocsak (CS Minaur), în Campionatul Național de Drift

342

Natalia Iocsak, legitimată la Clubul Sportiv Minaur Baia Mare, concurează în acest weekend în a treia etapă pe traseu montan a Campionatul Național de Drift. Competiția se va desfășura la Pojorâta (jud. Suceava), pe TransRarău, una dintre cele mai spectaculoase șosele din țară, care face legătura dintre Valea Bistriței și Valea Moldovei.

Confruntarea cailor putere care are loc pe DJ 175B, între km 12 și 15, a devenit deja o tradiție pentru driftul autohton, în ultimii ani, competiția atrăgând sute de spectatori din toată țara. Ziua de azi este dedicată antrenamentelor libere, în timp ce duminică dimineața vor avea loc calificările, iar de la ora 16 sunt programate Battle-urile transmise în direct de Pro X. Primele două runde din acest campionat s-au desfășurat pe circuit, pe „Rabocsring” din Mariapocs (Ungaria) și „Transilvania Motor Ring” din Târgu Mureș.

Driftul este proba sportivă prin care parcurgerea traseului se realizează prin supravirare, în mod intenționat, folosindu-se accelerația, frâna și direcția, pilotul reușind astfel să obțină controlul autovehiculului. Controlul acestuia se face în derapaj permanent, în unghi față de axul traseului prestabilit.

# Natalia Iocsak, o speranță a automobilismului românesc

Natalia Iocsak este născută în date de 3 iulie 2003, în Satu Mare, are 1,67 m înălțime și 58 kg. Este elevă la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare. După șase ani în care a participat în concursuri de Rally Sprint, Slalom Paralel, Rally Cross, Time-Attack și Viteză pe traseu montan, Natalia Iocsak a luat startul, pentru prima dată, în acest an în Campionatul Național de Drift.

Natalia Iocsak a încheiat a doua etapă din cadrul Campionatului Național de Drift 2019 în top 8 la categoria Semi Pro, după ce în calificări terminase pe locul 5.

Natalia Iocsak continuă o tradiție de familie. Cel care i-a insuflat dragostea pentru condus și în special pentru condusul sportiv, pe circuit, este tatăl ei, Ioan, care a fost la rândul lui pilot. De asemenea și fratele ei a cochetat cu pilotajul. Acum cei doi se ocupă de tot ceea ce înseamnă pregătirea mașinii pe care Natalia o pilotează la diferite concursuri de automobilism.

După TransRarău, caravana driftului va ajunge în Oltenia, pe o altă șosea superbă, Transalpina, în perioada 10-11 august. Ultima etapă din 2019 este programată în septembrie la București.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here