ESTIMARE – Aproximativ o treime din elevii maramureşeni au două zile de vacanţă

375

Până în prezent, se cunoaşte faptul că în zilele de joi şi vineri vom avea şcoli închise în Baia Mare, Cavnic şi alte nouă localităţi. Cavnicul a anunţat suspendarea orelor încă de ieri.

“Avem o solicitare de grup venită din partea instituţiilor de învăţământ din Baia Mare. Fiind vorba despre un număr mare de şcoli, licee şi grădiniţe, s-a cerut avizul Ministerului Educaţiei. Pe lângă acestea, am primit solicitări de suspendare a cursurilor joi şi vineri de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.2 din Baia-Sprie, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” din Târgu Lăpuş, respectiv şcolile gimnaziale din Ardusat, “Regina Elisabeta” din Băiuţ, Băseşti, Coaş, Coltău, Groşi şi, în continuare, Aspra. Există posibilitatea ca până la şedinţa de CJSU (n.red. – de la orele 17.30) să vină şi alte solicitări din teritoriu”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş.

Trebuie spus faptul că, în Baia Mare învaţă 23.284 elevi şi preşcolari, iar în Cavnic, 550. Alături de celelalte unităţi care au solicitat suspendarea cursurilor, se ajunge la peste 24.000 copii, dacă nu chiar 25.000, care vor avea “vacanţă forţată”. Ajungem, aşadar, la aproximativ o treime din totalul populaţiei şcolare din judeţ.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here