EROUL PATRUPED – Câinele poliţist Max a prins un bărbat care “a prădat” un autoturism, în Baia Mare – GALERIE FOTO

542

De multe ori, oamenii legii au nevoie de un sprijin patruped, pentru a-i prinde pe cei care nu dau doi bani pe regulile comunităţii. Răufăcătorii nu au nicio şansă, atunci când câinii poliţişti îşi pun simţurile la contribuţie şi îi adulmecă înainte de a scăpa de braţul lung al legii. Un exemplu în acest sens este Max, unul din câinii care “muncesc” în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş.

Lui Max, ciobănesc german, nicio urmă nu-i scapă. Ca de fiecare dată, ofiţerul patruped a fost şi marţi seară de un real sprijin, ajutându-i pe poliţişti să recupereze o geantă sustrasă dintr-un autoturism, la scurt timp de la comiterea faptei.

# Acte, o tabletă şi un telefon
Marţi seară, la ora 19.40, Poliţia Municipiului Baia Marea a fost sesizată cu privire la comiterea unui furt dintr-un autoturism. Un băimărean a reclamat faptul că o persoană necunoscută i-a sustras din autoturismul parcat pe strada Progresului din municipiu o geantă în care se aflau acte personale, documente, o tabletă, un telefon. Prejudiciului a fost estimat la valoarea de 4.500 de lei. La faţa locului, a ajuns patrula canină şi poliţişti de ordine publică, care au constatat că cele sesizate se confirmă şi au demarat activităţile de cercetare. Max a luat de îndată urma bănuitului de comiterea faptei, conducându-i pe poliţişti la intersecţia străzii Progresului cu strada Şcolii. Strategia, iniţiată de poliţişti şi susţinută în mod eficient de Max, a avut rezultat.

 

# Hoţ prins în centrul oraşului
La intersecţia celor două străzi, poliţiştii au identificat un bărbat de 31 de ani, domiciliat în judeţul Sălaj, care avea asupra lui bunurile sustrase din autoturism. Acestea au fost recuperate şi restituite proprietarului. În baza probatoriului administrat, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. “Hoţii profită de orice oportunitate şi de orice clipă de neatenţie. Pentru a nu ajunge în situaţia de a fi victimă, vă sfătuim să nu lăsaţi în autoturism, şi cu atât mai mult la vedere, genţi, poşete sau orice fel de alte bunuri şi să închideţi portierele chiar dacă părăsiţi autoturismul pentru câteva clipe”, recomandă reprezentanţii IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here