EPISOD DE CONTRABANDĂ – Trei ucraineni interceptați la Poienile de sub Munte (FOTO)

268

Joi, 5 septembrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte – ITPF Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 13.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Poienile de sub Munte, jud. Maramureș, la o altitudine de 1.500 de metri, trei persoane care nu-și justificau prezența în zonă. Imediat, lucrătorii ITPF Sighet au interceptat persoanele în cauză în vederea identificării, constatându-se că este vorba de trei cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 17 și 27 de ani. În urma monitorizării zonei și cercetării terenului, au fost descoperite în zonă trei colete voluminoase care conțineau țigări de proveniență ucraineană, totodată stabilindu-se că acestea au fost transportate peste linia de frontieră, din Ucraina în România, de către cele trei persoane.

# Țigări de peste 15.000 de lei
Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului. „Ca urmare, s-a luat măsura conducerii cetățenilor ucraineni împreună cu baxurile cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 1.288 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 15.100 lei. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat”, a explicat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here