EPISOADE NOI DE CONTRABANDĂ – Un ucrainean cu o maşină de Polonia, prins cu ţigări în Maramureş

628

Niciun sfârşit de săptămână fără cel puţin un caz de contrabandă, în Maramureş. În weekend, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Nazarii M., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Polonia.

În baza unei analize de risc, lucrători ai Biroului Vamal Sighet împreună cu polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în podeaua și portierele autoturismului cantitatea de 820 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. “Țigările în valoare de peste 3.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 10.000 lei. Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de cinci ani”, au precizat reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei.

# Ţigări abandonate lângă graniţă
Și polițiștii de frontieră de la Sectoarele Sighetu Marmației și Valea Vișeului au descoperit pe comunicații și în apropierea frontierei de stat, aproximativ 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări (6.000 pachete la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetul Marmației și 2.998 pachete la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului) în valoare de 105.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare, se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, conform ITPF Sighetu Marmaţiei.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here