EPISOADE DE CONTRABANDĂ – Infracţionalitatea este în floare la frontiera de nord a Maramureşului (GALERIE FOTO)

348

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 30.250 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 354.000 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

# Urmărit fiind, a intrat într-un stâlp, în Sighetu Marmaţiei

Vineri, 15 martie, în jurul orei 06.00, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a identificat în trafic, pe raza municipiului Sighetu Marmației, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Spania, despre care aveau suspiciuni ca este folosit la transportul ţigărilor de contrabandă.

Șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noștri, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

La scurt timp, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un stâlp de pe marginea carosabilului, avariind două autoturisme parcate regulamentar.

După impact, șoferul a ieșit din mașină și a fugit printre casele din zonă, fapt pentru care s-a tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată bărbatul nu s-a oprit.

“În continuare, s-au luat măsuri specifice și de monitorizare a zonei, în vederea reținerii și identificării persoanei respective.

Totodată, în autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu țigări, de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării mașinii împreună cu țigările la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări a rezultat cantitatea de 6.000 de pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 70.200 lei.

Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, autoturismul în valoare de 5.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor”, a explicat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

# Ţigări abandonate în Remeţi

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au descoperit în apropierea graniţei, pe direcţia localității Remeți, jud. Maramureș, abandonate şi ascunse sub vegetaţia din zonă,18 colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.250 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 120.000 lei.

“Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora”, a spus Radu Lungu.

# Au sărit în Tisa, aproape de Valea Vişeului

Tot vineri, 15 martie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmatiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat la limita dintre Sectoarele PF Sighetu Marmaţiei şi Valea Vişeului, mai multe persoane care transportau în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Valea Vişeului, judeţul Maramureş, mai multe colete voluminoase.

Imediat, lucrătorii ITPF Sighet au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră, aceștia au abandonat coletele și au fugit, sărind în apa râului Tisa şi întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

“În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Astfel, în zonă au fost descoperite 28 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 163.800 lei.

În cauză, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a mai relatat Radu Lungu.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here