EMOȚII – Elevii maramureșeni află astăzi la ce liceu au intrat

488

Absolvenții claselor a VIII-a trec prin noi emoții, de data aceasta cauza fiind admiterea la liceu.

Zilele trecute, elevii și-au completat opțiunile în fișele de înscriere, iar conform calendarului, astăzi, 9 iulie, vor fi afișate rezultatele repartizării computerizate. Unitățile de învățământ gimnazial vor afișa listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate din unitățile de învățământ liceal de stat din județ. Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații se va face în perioada 10-13 iulie.

Elevii maramureșeni spun că așteaptă cu nerăbdare să afle care va fi locul în care vor învăța în următorii patru ani. De asemenea, aceștia precizează că pe fișa de înscriere ai trecut numeroase opțiuni, pentru a fi siguri că nu rămân nerepartizați.

„Mi-am pus destul de multe opțiuni, așa, de siguranță, ca sa nu rămân pe dinafară cumva. Prima mea opțiune a fost <<Șincai>>, profilul Științe sociale, apoi <<Lucaciu>>, tot Științe sociale, <<Mihai Eminescu>>, Filo, Științe sociale și <<Economic>>, iar apoi am pus opțiunile realului. Au fost în jur de 12 opțiuni mi se pare, însă cel mai mult îmi doresc să ajung la <<Șincai>>. Eu cred că voi intra, deoarece am depășit media de la Științe sociale. Sper din suflet să ajung acolo”, a declarat Iulia T.

„Mi-am pus multe opțiuni, peste 10. Primul liceu pe care l-am pus este <<Economic>>, apoi <<Racoviță>> și pe urmă <<Barițiu>>. Aștept să treacă zilele, să vad că am intrat la liceu și să mă bucur de vacanță”, spune un alt adolescent maramureșean.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here