ELICOPTER PRĂBUȘIT SĂPÂNȚA – Filmul evenimentelor și noi scenarii și ipoteze (VIDEO ȘI FOTO)

1855

După amiaza zilei de joi, 9 mai, a adus un incident mai puțin obișnuit în Maramureș. Un bărbat a fost găsit mort, la manșa unui elicopter prăbușit în zona înaltă a comunei Săpânța, una accidentată, greu accesibilă.

Macabra descoperire a fost făcută de un cioban care avea stâna în apropiere. El a fost cel care a alertat autoritățile. Nu se știe cum, însă, fiind o informație la cald, telefonul fără fir a dat ca sigur că bărbatul găsit decedat ar fi un parapantist. Ulterior, atunci când forțele de intervenție au ajuns la fața locului, au constatat că este vorba despre un elicopter de fabricație rusească, de tip KA 26, utilizat în țara de origine și cele din estul Europei. Chiar și în România se folosește, însă strict pentru stropire cu soluții, fertilizare și combaterea dăunătorilor. În Belarus, însă, acest tip de aparate de zbor este utilizat de forțele de intervenție. Acest detaliu a oferit primele indicii.

# Spațiul aerian al Uniunii Europene a fost violat
Aparatul de zbor nu a fost detectat de radarul Aeroportului Baia Mare, așadar, este limpede că el a venit de peste granița cu Ucraina. În plus, aparatele de zbor de acest fel nu zboară la altitudini mari. În plus, dacă ar fi zburat la altitudine mai mare, ar fi fost interceptat de radare. Din cauza că a zburat la sub 100 de metri, s-a izbit de arborii de deasupra Săpânței. Zborul nu a fost unul autorizat. Însă, cum a fost posibil ca un aparat de zbor din altă țară să violeze spațiul aerian românesc fără ca nimeni să știe? Este o întrebare la care ar trebui să răspundă anchetatorii, întrucât România vrea să acceadă la Spațiul Schengen. Însă, cât de sigure pot fi granițele dacă poate intra oricine, oricând, și să fie găsit abia după trei săptămâni, iar asta din simplul motiv că a fost găsit mort. Iar asta, coincidență, exact în Ziua Independenței de Stat a României și, totodată, Ziua Europei. Evident, nicio entitate guvernamentală nu a reacționat.

# Dosar penal in rem întocmit de procurori
Însă, autoritățile cu atribuții în domeniile de intervenție, din cadrul MAI au reacționat. Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației, a confirmat, pentru AxaNews.ro, incidentul. Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, a declarat că ”Referitor la incidentul aviatic produs pe raza comunei Săpânţa s-a întocmit dosar penal si se desfășoară cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj”.

Iar dacă instituțiile maramureșene ne-au răspuns solicitărilor la scurt timp după ce s-a aflat de incident. Nu același lucru au făcut reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru care, probabil, incidentul nu a fost suficient de important. Reprezentanții instituției nu au putut fi contactați, iar abia în dimineața zilei de vineri, au răspuns lapidar, că “procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au deschis dosar penal și efectuează cercetări cu privire la infracțiunea prevăzută de art 98, alin. 1 rap. La art. 110 din OUG nr. 29/1997 privind Codul aerian civil. În urma cercetărilor efectuate, se vor lămuri toate împrejurările producerii evenimentului”. Este vorba despre încălcare de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor”, faptă pedepsită cu detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani, dacă a avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane.

# Filmul dispariției pilotului
Totuși, cine este misteriosul pilot? AxaNews.ro a contactat un expert care a tradus anunțul de dispariție al acestuia, în urmă cu două luni. Bielorusul care și-a găsit sfârșitul în Săpânța se numea Dimitri Evghenievic Kostikov și era născut la 30 decembrie 1971, a notat o publicație din Belarus dispariția sa. Bărbatul a fost văzut plecând, în data de 5 martie, la ora 19.44, din Minsk, cu trenul, cu destinația Lvov, Ucraina. Din acel moment, el nu a mai luat legătura cu familia. Este greu de înțeles de ce a rupt legătura cu membrii acesteia, întrucât el nu s-a oprit în Lvov.

De acolo, el s-a îndreptat către Mukachevo, din regiunea ucraineană Transkarpatia, localitate situată la 127 kilometri de Sighetu Marmației. Din acel moment, nu s-a mai știut nimic despre el. De altfel, și anunțul precizează faptul că nimeni nu știa unde se afla Dimitri. Anunțul de dispariție oferea și detalii cu privire la semnalmentele bărbatului și la îmbrăcămintea sa. Acestea avea 1,70 metri înălțime, constituție slabă, păr roșcat. La momentul dispariției, era îmbrăcat în blugi de culoare albastră, bluză albastră, geacă de iarnă groasă, culoare maro, o căciulă tot de culoare închisă, cizme maro. A avut asupra sa o geantă de voiaj de culoare închisă. Nu s-a precizat ce avea acolo. Toți cei care cunoșteau detalii erau rugați să sune la mai multe numere de telefon, pentru a semnala prezența acestuia. Nu a mai fost nevoie. Dimitri a fost găsit mort, într-un elicopter, lângă Săpânța, în 9 mai, de către un cioban.

# Scenarii și ipoteze
Aparent, Dimitri era un cunoscut în Minsk pentru abilitățile sale de zbor. Conform unei aplicații bieloruse, el era comandantul adjunct al echipei specializate de elicoptere din capitala țării sale. El s-ar fi aflat, în dese rânduri la manșa unui elicopter KA 26, de fabricație rusească, evident. Adică exact același model ca și aparatul prăbușit la Săpânța. Evident, au apărut o mulțime de ipoteze și scenarii, așa cum se întâmplă de absolut fiecare dată.

S-a vehiculat varianta că ar fi adus țigări de contrabandă în România, însă la fața locului nu a fost găsit niciun pachet. S-a aruncat fitilul că românii din rețea ar fi cules țigările și l-ar fi lăsat pe bielorus mort în elicopter. S-a vehiculat și ideea că Dimitri ar fi participat la un show aviatic și că ar fi ajuns, din greșeală, în România. Nicio informație nu a susținut ipoteza, ba mai mult, nu a existat niciun show aviatic în apropiere de granița cu țara noastră. Iar dacă ar fi fost, nu s-ar fi spus că Dimitri a fost văzut în ultima oară în Lvov.

Iar ca showul să fie complet, se vorbește că ar fi vorba despre un spion. Mai exact, Dimitri ar fi colaborat cu serviciile de informații rusești, după sau între timp ce era ofițer de aviație în Belarus. Însă, rămân câteva întrebări. Una dintre ele este cum a fost posibil ca un ofițer de aviație cu experiență să facă o asemenea eroare, dacă nu ar fi ceva suspect la mijloc?

Cătă ȚINEGHE, Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here