ELEV DE 10 – Tudor Călin Cozmuța a luat nota maximă la Evaluarea Națională după contestații

5998

Elevii claselor a VIII-a au aflat, zilele trecute, rezultatele Evaluării Naționale, în județul nostru un singur elev reușind să obțină nota maximă. Cei nemulțumiți de note au depus contestații, iar sâmbătă, 23 iunie, au fost afișate rezultatele finale.

În urma soluționării acestora, un alt elev din Maramureș a fost notat cu media 10. Este vorba despre Tudor Călin Cozmuța de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare. Inițial, elevul a obținut la Limba și literatura română nota 9.85, iar în urma contestației aceasta a fost modificată în 10.

# „Ca rezultat final, am primit toate punctele și m-am bucurat de această reușită”

Întrebat cum i s-a părut examenul, elevul de 10 spune că acesta a fost accesibil, însă că a fost nevoie de multă muncă pentru a ajunge la rezultatul dorit. „Încă de la începutul anului am luat în serios acest examen și am încercat să mă pregătesc pentru a lua note bune, ca să pot intra la liceul dorit. Pe parcursul anului am realizat că nu va fi ușor și nu mă așteptam să iau note foarte mari, însă îmi doream acest lucru. Pregătirea a fost destul de dificilă, deoarece eu fac și un sport de performanță care solicită anumite sacrificii, dar antrenorul m-a înțeles și m-a susținut. Un rol foarte important în pregătirea mea l-au avut profesorii ce au predat la clasă astfel încât nu am avut nevoie de ore în particular. Subiectul de la Limba română a avut o dificultate medie și nu cred că a pus probleme prea mari elevilor, însă la Matematică subiectul a fost destul de dificil, comparativ cu cel de anul trecut, iar elevii nu s-au descurcat excelent în general. Mie mi s-a părut accesibil acest examen și speram, din nou, la note bune. Rezultatul a fost pe măsură, nota 10 la Matematică și 9.85 la Limba română. Eram foarte mulțumit, însă credeam că lucrarea mea de Limbă a fost perfectă, așa că am depus o contestație, știind ca nu am ce să pierd. Ca rezultat final, am primit toate punctele și m-am bucurat de această reușită, fiind surprins să obțin note de 10 în ambele examene ale Evaluării Naționale. În continuare o sa mă îndrept spre Colegiul Național <<Gheorghe Șincai>>, însă nu știu ce voi face pe mai departe. Vreau să mulțumesc profesorilor pentru susținere și să felicit toți elevii ce s-au străduit pentru note mari”, a declarat Tudor Călin Cozmuța.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here