ELEV DE 10 – Mihai Andrei Pălincaș, singurul elev din Maramureș cu nota maximă la Evaluarea Națională

16726

Marți, 19 iunie, elevii claselor a VIII-a au aflat rezultatele de la Evaluarea Națională, în județul nostru, înainte de rezolvarea contestațiilor, existând o singură medie de 10.

Elevul care a obținut această performanță se numește Mihai Andrei Pălincaș  și vine de la Școala Gimnazială „George Coșbuc” Baia Mare. În opinia lui, probele au fost bine puse la punct. „Examenul mi s-a părut foarte bine organizat. Pot să spun că față de subiectele de anii trecuți, cel de anul acesta a fost puțin mai dens în ceea ce privește Matematica. La Limba și literatura româna textele propuse au fost frumoase, abordabile și interesante”, a declarat elevul de 10.

Întrebat care este secretul reușitei sale, adolescentul mărturisește că s-a pregătit constant, iar competițiile școlare la care a participat de-a lungul timpului l-au ajutat, de asemenea.

„M-am așteptat să obțin nota 10, însă am avut emoții în legătură cu rezultatul. De altfel, mi-am fixat la începutul clasei a VIII-a ca obiectiv rezultatul acesta. Pregătirea pentru acest examen a fost constantă, reprezentată printr-o muncă asiduă .Ca <<antrenament>> m-am prezentat la olimpiadele și concursurile școlare la Matematica și Limba română. În continuare, îmi propun să urmez cursurile Colegiului Național <<Gheorghe Șincai>>”, precizează Mihai Andrei Pălincaș.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here