EFICIENTIZARE ENERGIE – Patru blocuri din Seini, reabilitate termic în acest an

649

Autorităţile din Seini derulează în această perioadă un proiect de eficientizare a energiei, care vizează lucrări la patru blocuri din oraş.

Se cunoaşte faptul că izolarea termică are multiple beneficii. Se reduc considerabil cheltuielile pentru consumul de energie. În plus, conform specialiştilor, dacă se izolează termic pereții exteriori, căldura va fi acumulată în încăpere, iar temperatura va fi echilibrată.

# Lucrările au început în mai
Blocurile incluse în proiect sunt Piaţa Unirii nr. 24, cu opt apartamente, (cel mai mic din proiect), Cuza Vodă nr. 1, cu 36 de apartamente (cel mai mare din proiect), Cuza Vodă nr. 3, cu 22 de apartamente şi Cuza Vodă nr. 5, cu 20 de apartamente. Proiectul a fost depus şi aprobat. A fost semnat contractul, s-a făcut şi licitaţie, câştigătoare fiind o firmă cu sediul în Fărcaşa. La începutul lunii mai, s-au început lucrările la Piaţa Unirii nr. 24 şi la Cuza Vodă nr. 3, fiind deja gata la aproximativ jumătate din cele două imobile.

# Panouri fotovoltaice amplasate pe blocuri
Primarul oraşului Seini, Gabriela Florica Tulbure, a precizat, pentru AxaNews.ro, că lucrările vizează nu doar izolarea termică a blocurilor. “Vor fi reabilitate inclusiv balcoanele şi tâmplăria, pentru ca acestea să fie conforme”, a spus Tulbure. În plus, vor fi înlocuite ferestrele, iar la blocul din Piaţa Unirii se va reface acoperişul. În celelalte trei cazuri, fiind terase, se va face hidroizolaţia. Un fapt interesant este faptul că, pe toate cele patru blocuri, vor fi montate panouri fotovoltaice, pentru a asigura curentul electric pe scări. Trebuie spus că lucrările trebuie să fie gata până în luna octombrie a acestui an.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here