ACTUALIZARE – EFECTIV DEZASTRU – Primăria Băseşti trebuie să îşi schimbe sediul, temporar. Acoperişul, mistuit de flăcări (FOTO)

451

Incendiu devastator în Băseşti. În această dimineaţă, trebuia să aibă loc o verificare a sirenelor de alarmare în localitate. Ghinionul a făcut ca verificarea să devină o intervenţie în toată regula. 

Acoperişul primăriei a fost mistuit de flăcări după ce focul s-a propagat de la o magazie din apropiere, ajutat de intensificările de vânt. Cei 16 angajaţi vor trebui să găsească alt loc să îşi desfăşoare activitatea până la remedierea situaţiei.

ACTUALIZARE – Conform ISU Sălaj, cauza probabilă a incendiului este depozitarea jarului nestins lângă materiale combustibile, adică stive de containere ecologice (acele containere pregătite pentru viitorul depozit ecologic de la Fărcaşa).

Primarul Ioan Călăuz a explicat, pentru AxaNews.ro, că ISU Sălaj susţine că jarul din centrala termică a fost luat de vânt şi dus la containere. De acolo, focul s-a extins la clădirea unde se află centrala termică şi arhivă, şi mai departe, la sediul primăriei, aflat în apropiere. Totuşi, primarul spune că femeia de serviciu nu a făcut foc miercuri. Ca atare, e posibil să fi ars mocnit de câteva zile şi nimeni să nu fi observat.

Material în curs de actualizare

Cătă ŢINEGHE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here