ACTUALIZARE 4 – EFECTELE STUPEFIANTELOR? – Un elev al CENT Baia Mare, încătușat în curtea liceului. A fost internat la Cluj!

1357

Caz șocant în municipiul Baia Mare miercuri, 5 iunie. Un elev al Colegiului Economic Nicolae Titulescu din Baia Mare a fost încătușat în curtea liceului.

Totul a început de la comportamentul agresiv al acestuia, în sala de clasă. Apropiații suspectează că tânărul ar fi consumat substanțe interzise. Întrucât nu se liniștea, a fost inițiat un apel la 112. Când polițiștii au sosit la liceu, băiatul, care nu are mai mult de 16 ani, i-a înjurat, amenințat și scuipat pe polițiști. Ba oamenii legii s-au trezit cu hainele rupte de pe ei.

“Un echipaj de ordine și siguranță publică a intervenit după ce a fost sesizat că un elev are un comportament deviant și a început să distrugă bunuri din sala de clasă. Întrucât acesta s-a manifestat agresiv și după sosirea polițiștilor, a fost imobilizat și condus la sediul politiei municipiului Baia Mare. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE – Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. “În urma incidentului petrecut la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a solicitat conducerii colegiului o informare și totodată a constituit o comisie de inspectori care să cerceteze aspectele referitoare la acest caz. Din informarea primită de la conducerea Colegiului Economic ,,Nicolae Titulescu” Baia Mare, în data de 5 iunie, în jurul orei 12.00, în urma comunicării de către dirigintele clasei a IX-a învățământ profesional a situației absențelor cumulate, unul dintre elevii clasei a manifestat un comportament agresiv, solicitându-se intervenția organelor de poliție. Un echipaj format din trei polițiști a încercat să-l liniștească, acesta necooperând cu ei, devenind agresiv, astfel încât echipajul l-a imobilizat și l-a însoțit la secția de poliție. La finalizarea anchetei desfășurate de inspectorii școlari, vă vom transmite mai multe date referitoare la acest caz”, a declarat Antoaneta Bolchiș, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș.

ACTUALIZARE 2 – Elevul se numește R.O.S., are 16 ani și provine din sistemul de protecție a copilului. Este cunoscut pentru agresivitatea sa și comportamentul său deviant. Nu numai că lipsea de la cursuri, înregistrând absențe, dar lipsea inclusiv de la ședințele de consiliere. Pe surse, tânărul ar fi fost condus la un centru de dezintoxicare de la Cluj, întrucât apropiații susțin că era consumator de substanțe interzise.

ACTUALIZARE 3 – “Situația tânărului, beneficiar al unei măsuri de protecție specială, este cunoscută de conducerea DGASPC Maramureș. Acesta a fost evaluat și a beneficiat în ultima perioadă de consiliere de specialitate atât în cadrul unității școlare, cât și în cadrul sistemului de protecție al copilului. Vorbim despre un tânăr cu probleme de comportament care este supravegheat și monitorizat de personalul de specialitate al instituției noastre. În urma manifestărilor recente din cadrul unității școlare, minorul a fost evaluat medical la Spitalul Județean Baia Mare, unde testul antidrog a fost negativ, motiv pentru care s-a decis trimiterea acestuia pentru evaluare la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, unitate unde i se va stabili diagnosticul cert, tratamentul medicamentos și măsuri de consiliere psihologică ulterioară”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș.

ACTUALIZARE 4 – Tânărul în vârstă de 16 ani, R.O.S., a fost înștiințat de către diriginte că i se va scădea nota la purtare din cauza absențelor numeroase. În acel moment, adolescentul a luat-o razna, începând să spargă tot ce prinde în sala de clasă.
“Elevul a început să lovească mobilierul din școală, în ciuda încercărilor depuse pentru a-l liniști. Din acest motiv, a fost solicitat sprijin prin 112. La fața locului, au sosit trei polițiști, doi domni și o doamnă. Aceștia au încercat să îl liniștească, nicidecum să îl încătușeze. I-au vorbit foarte frumos, însă elevul nu numai că nu a cooperat, însă a devenit extrem de agresiv. I-au lovit, le-a rupt hainele de pe ei. Văzând cum stau lucrurile, polițiștii au chemat un alt echipaj, pentru a-l conduce la audieri. Elevul nu este la prima abatere. A mai vorbit urât, însă niciodată nu a făcut așa ceva. El provine din sistemul de protecție, locuiește într-o clasă de tip familial și eeste în anul I la școala profesională a liceului nostru. Însă, conform legii, nu avem voie să îl exmatriculăm, singura măsură pe care am putut să o luăm este să îi scădem nota la purtare. Am înțeles că ar fi la o clinică de dezintoxicare din Cluj, unde se va vedea ce a consumat”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Crina Georgeta Buda, directorul CENT Baia Mare.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here