EDITORIALUL – Litigiul și birocrația încurcă administrația locală din Petrova

398

Dispensarul veterinar din Petrova a fost luat printr-o suită de legi și OUG-uri, ajungând azi în domeniul privat al statului (ADS) care l-a concesionat medicului veterinar pentru 15 ani plus prelungire, în 2015, pentru încă șapte ani jumate, ajungând azi ca medicul veterinar de 76 de ani să-și exprime intenția de cumpărare și ADS urmând să facă toate documentele.

Comuna Petrova riscă să rămână fără dispensar.

Primarul Petrovai dorește să achiziționeze pentru sediul de primărie clădirea și spațiile aferente, dispensarul urmând a se face în alt loc, care să îndeplinească toate condițiile pe care le impune UE.

A apărut astfel un conflict între cele două opțiuni de cumpărare.

„Până în acest moment”, spune primarul Petrovai. „am făcut demersuri la DSV Maramureș, ADS București, la Ministerul Agriculturii, la premierii României (ultimii patru). Răspunsul a fost unul singur: Nu se poate! Toate adresele noastre au ajuns la DSV, răspunsul nefăcând decât să stopeze aceste inițiative ale comunei”.

Pe acest fond, primarul își va continua demersul înspre presa (inclusiv) națională deoarece consideră că e vorba de o nedreptate care se face comunei.

E de așteptat ca astfel de situații să existe și-n alte comune iar soluția favorabilă primarului Petrovai ar putea să ofere șanse și altor comune aflate în aceeași situație.

O administrație coerentă se face  la Petrova în ultimii ani. Bătălii duse aici se lovesc de prea multe ori în hățișurile birocrației din România.

E de urmărit felul în care va evolua situația tensionată de la Petrova și care va fi soluția aptă de a satisface cerințele administrației locale.

P.S. Clădirile aflate în litigiu au fost construite de învățătorul Țiplea cu bani de la Composesoratul Nobil al Petrovei și date în folosință comunei.

Marian ILEA   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here