EDITORIAL – Voi vota duminică, de dimineață!

250

Votul e o obligație onorantă pentru oricare român. Dacă stai acasă, îi lași pe alții să aleagă în locul tău! Oricât de dezamăgit de propria-ți viață, oricât ești de amărât că treburile merg prost, oricât ești de bucuros că toate-ți ies din plin ș.a.m.d., când sunt alegeri, când românii merg la vot trebuie să spui „Prezent!” și să votezi!.

E adevărat că puterea (și politică) o dată la patru ani (sau la cinci ani!) se împarte în milioane de opțiuni ale românilor. Toate acestea sunt importante, sunt esențiale dacă „bucățica ta de putere” ajunge în urnă, dacă votul tău devine activ. Nefolosită, această „parte măruntă aparent a puterii” care e la dispoziția fiecărui român devine amorfă!

Și din această pricină, duminică, de dimineață, voi vota! Voi alege europarlamentarii care cred că merită să fie la Bruxelles și vocea lor să devină o parte din vocea și voința rațiunii! Voi vota și la referendum deoarece președintele ales al țării mele dorește să afle două răspunsuri (chiar trei) la întrebări pe care le adresează românilor pentru a afla cum trebuie să acționeze în raport cu problemele pe care le are țara!

Votul la referendum e vital deoarece dă președintelui putere morală pentru a mă/ne reprezenta în fața partidelor politice. O astfel de șansă nu e voie să o ratăm ca români. De aceea voi vota și la referendum! Ziua de duminică- 26 mai 2019 – aparține votului. Cum alegem și cum votăm așa ne „așternem pentru ani buni viețile”.

„Cum ne vom așterne așa vom dormi!”, zice o vorbă plină de înțelepciune. Nu contează cu cine vom vota! Unii într-un fel, alții în alt fel! Contează că votăm și că vom respecta (după vot) vocea majorității. Din aceste considerente (ar mai fi și altele) vă invit să votăm! E o șansă pe care o are România, e un vot foarte important, am speranța că de data asta românii nu vor rata șansa votului și democrația!

Marian ILEA

1 COMENTARIU

  1. “Votul la referendum e vital deoarece dă președintelui putere morală pentru a mă/ne reprezenta în fața partidelor politice.” – păi partidele politice nu noi le-am votat? Atunci de ce trebuie un hoț de case, un vânzător de copii sau oricine altcineva să ne reprezinte în fața partidelor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here