EDITORIAL – Unde suntem şi spre ce ne îndreaptă guvernarea

466

“Situaţia României e proastă”, a zis preşedintele Klaus Werner Iohannis la Congresul PNL! “Avem un guvern iraţional şi chiar ireal”, a continuat acesta. “Se dă o luptă pentru acapararea justiţiei”, a mai spus Iohannis. “Toate cele de mai sus sunt constatări. “Mă lupt…” a continuat preşedinele României! Se subînţelege că se luptă pentru a stopa evoluţia PSD-ului.

Soljenițîn (mare gânditor şi scriitor rus) analiza situaţia din ţara lui, unde făcuse puşcărie politică, zicând: “Trebuie să condamnăm în mod public însăşi ideea de reprimare a unor oameni de către alţi oameni. Trecând viciul sub tăcere, cufundându-l înăuntrul nostru, doar să nu iasă afară, noi, de fapt, îl semănăm şi el va răsări înmiit în viitor. Tinerii capătă convingerea că ticăloşia nu e pedepsită niciodată pe pământ, dar aduce întotdeauna bunăstare. Şi va fi cumplit şi va fi neplăcut să trăieşti într-o asemenea ţară!”.

Acesta e un avertisment profetic al unui om de cultură ce a trăit în URSS, a cunoscut metodele prin care comuniştii s-au insinuat întâi şi au preluat apoi Puterea. Lumea lipsită de criteriul valorii, analfabeţii funcţionali şi mincinoşii maladivi au construit o lume ce avea nostalgia şefului, a Tătucului şi a obţinut Şeful şi Tătucul!

Soljenițîn, fără a avea acces la informaţie, a analizat societatea în care trăia din mijlocul puşcăriilor ei. E suficient să-i citim avertismentul şi să-l aşezăm deasupra a ceea ce se întâmplă azi în România. Concluziile le putem trage fiecare separat. Cârdăşia tăcerii complice a dus România în acest haos pe care Iohannis îl numeşte “situaţia proastă în care se află Ţara”.

Să revenim la satrapul Ion Iliescu, artizanul tuturor situaţiilor halucinante ce se petrec astăzi: “Drum înapoi spre totalitarism nu mai există, nu e posibil”, zicea bătrânul comunist, minţind o ţară întreagă.
Bineînţeles că drumul înapoi la totalitarism e posibil şi chiar asta se întâmplă în România.

Lupta pornită de preşedintele ţării are nevoie de sprijin popular. E greu de crezut că-l va obţine. Românii sunt împărţiţi, divizaţi, ura e criteriul care funcţionează în societate: acel “dezbină şi condu” le-a reuşit actualilor guvernanţi.

Cei care au tăcut complice sunt vinovaţi, dar vinovaţia lor e privită ca succesul lor de către o societate umană buimăcită de atâta minciună.
Ei sunt împrăştiaţi prin partidele politice din Opoziţie, sunt complicii de nevoie a celor care conduc Ţara şi care se află pe mâna unor păpuşari din afara ţării.

Într-o astfel de situaţie, doar Justiţia poate face curăţenie. Din păcate, aceasta se află sub TIR-ul politicienilor.

Emil Constantinescu spunea: “M-a învins sistemul”. Iohannis s-ar putea să apară la noul Congres PNL, spunând: “Ţara a fost înfrântă!”. Închei textul acesta nepesimist, spunând: “Mai vedem noi!”.

Marian ILEA

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here