EDITORIAL – Toader Ștețcu, primarul cu joben al Moiseiului

318

O scrisoare de „rămas bun” trimisă prin intermediul presei către consătenii lui a „pritocit” Toader Ștețcu, primarul din Moisei, o scrisoare parcă scoasă din jobenul unui as al administrației locale care e gata să se retragă, să nu mai candideze, care și-a cam atins țintele, până și baza de agrement, turism și sport e pe „țeava” administrației din Moisei ca element de dezvoltare majoră a comunei.

Toader Ștețcu are o atitudine de om de administrație pur-sânge! Are și o echipă cu care a muncit vreme de 16 ani pentru comunitatea din Moisei. Din jobenu-i a scos, lună de lună, proiecte noi, capabile să potențeze dezvoltarea Moiseiului. Despre retragerea din această activitate l-am mai auzit pe Ștețcu vorbind. De fiecare dată avea pregătit un înlocuitor pe care-l instruise, îl ținea în joben, gata să-l trimită pe piața electorală.

Și cum e un primar serios, care trebuie luat în serios când spune ceva, așa l-am luat și acum patru ani, când se retrăgea din viața administrativă și politică. Evident că s-a întâmplat ceva, au apărut proiecte noi, stringente, care, puse-n practică, l-ar fi fixat în memoria comunității și-n istoria Moiseiului! Așa că… anunțându-și retragerea, Toader Ștețcu a candidat pentru un nou mandat… Și uite că-l duce la bun sfârșit! Nu bagatelizez scrisoarea lui de retragere și nici pe cel recomandat de primar ca potențial înlocuitor al său la primărie (după alegerile locale ce vor avea loc peste câteva luni) dar, cunoscându-l, aștept ca din jobenu-i să mai apară proiecte noi și, cine știe!, poate o nouă candidatură!

Însă, dacă primarul cu joben din Moisei se va retrage, sunt convind că o perioadă va fi sfetnicul celui care va câștiga alegerile locale din Moisei. Ca personalitate politică și ca om de administrație, cel despre care scriu este un adevărat model care ar trebui urmat de către toți primarii din Maramureș! Ștețcu e bine înfipt în istoria acestor locuri și în prezentul destul de contondent al politicii și administrației locale! Cât a isprăvit în cei șaisprezece ani de mandat îi asigură un loc de cinste în, chiar, istoria Moiseiului! Vom vedea dacă Ștețcu s-a decis să treacă la o activitate de consiliere, renunțând la inerentul stres (de zi cu zi) al activității de primar. Mărturisesc că am o strângere de inimă gândindu-mă că nu-l voi mai întâlni în birou-i de la Primărie.

Închei spunând că pentru mine Toader Ștețcu este și va rămâne primarul, ca definiție a acestei demnități! Moiseiul și moiseienii se pot mândri că au avut (și au) un astfel de om în fruntea administrației locale. Cât privește scrisoarea pe care a adresat-o prin presă înspre comunitatea pe care o conduce, trebuie citită ca atare! Sunt circumspect însă, deoarece omul acesta cu joben a avut și are surprize benefice comunității în fruntea căreia se află!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here