EDITORIAL – Theodor Paleologu în Baia Mare și Ulmeni

649

Candidând la președinția României, Theodor Paleologu “bate țara” de la est la vest și de la sud la nord. O zi și jumătate s-a aflat în Maramureș.

În Baia Mare a lansat o carte a tatălui său. Se împlinise (anul acesta) 100 de ani de la nașterea lui Alexandru Paleologu, personalitate culturală excepțională, ambasador în Franța după căderea comunismului. Este cel care, în timpul manifestațiilor de protest ale românilor din Paris, a ieșit din ambasadă și s-a alăturat protestatarilor anticomuniști. Ion Iliescu (președintele României pe atunci) i-a numit pe protestatari golani. Alexandru Paleologu, în replică, s-a declarat ambasadorul golanilor. A plătit gestul lui remarcabil cu postul.

Împreună cu Alexandru Paleologu (la protestul acela) s-a aflat și Theodor Paleologu, elev de liceu în Paris. Astăzi, Theodor candidează la președinția României ca independent susținut de PMP. A fost trei legislaturi în Parlament, ambasador al României în Danemarca, profesor universitar. E om politic de dreapta, cunoaște politicienii de astăzi “și-n cunoștință de cauză” își dorește pentru români o viață mult mai așezată în țară și în exterior o reprezentare mult mai puternică, o diplomație mai performantă. Ca viitor președinte, Theodor Paleologu știe că trebuie schimbată Constituția (care e o traducere cu gafe intenționate de conținut) în următoarea perioadă. Așa va reuși România politică să scape de ambiguități care o fac să bată pasul pe loc. De asemenea, e adeptul anticorupției și adversarul prostiei în administrație. Prostia e periculoasă, deoarece pe fundația ei se naște corpuția.

Theodor Paleologu are un program dens de dezvoltare a României. Ca președinte, va fi un președinte-învățător care va sta la masă cu toate partidele politice, deoarece știe că normalitatea în țară se obține prin negociere și compromis. În Maramureș, Theodor Paleologu s-a întâlnit cu mii de maramureșeni. La Ulmeni (unde e fieful PMP) au fost Zilele Orașului. Lucian Morar (președinte PMP și primar al Ulmeniului) a fost o gazdă excelentă pentru candidatul la președinție, susținut de partidul lui. Oamenii locului s-au întâlnit cu un om al bunului simț, bunei cuviințe, un om cu vastă cultură, mândru de națiunea din care provine, un om sclipitor în discurs și (lucru rar la politicianul român) plin de umor.

Candidatura lui Theodor Paleologu prinde a supăra adversarii, așa că s-a pornit o morișcă a atacurilor în juru-i, lansate de “voci” care știu că au de a face cu un adversar redutabil în această competiție la Președinția României!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here