EDITORIAL – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş“, o uzină de sănătate

548

Într-un peisaj dezamăgitor al reformelor din Sănătate, care a creat neîncredere în rândul pacienţilor din România, într-o atmosferă în care bolnavii se tem să se interneze în spitale cu boli uşoare deoarece planează spaima unor infecţii cu bacterii mortale, e de spus că, în Baia Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş“ are o nominalizare prestigioasă la premiul internaţional „Rose Paracelsus“.

E un premiu ce se acordă celor mai bune centre mondială, cu medici practicieni de elită ce prin munca lor la standarde înalte obţin încrederea pacienţilor. Despre încredere ar fi mult de scris. Aceasta e, de fapt, condiţia esenţială ca un spital să funcţioneze cu rezultate bune.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean sunt invitaţi peste o lună (noiembrie 11-12, 2018) la Ayla Napa, în Republica Cipru, în calitate de nominalizaţi la prestigioasele premii care recunosc munca unor oameni ce livrează pe piaţa din Maramureş sănătate în condiţiile dificile economic ale acestei perioade.

Sute de medici, asistente ş.a.m.d. de la Spitalul Judeţean muncesc zi de zi pentru a încetăţeni în percepţia publică faptul că avem o adevărată uzină de sănătate la care (cu hiatusuri inerente ori nemulţumiri ale unor pacienţi) să se apeleze cu încredere. Despre profesionalismul unor medici de excepţie de la Baia Mare nu e cazul să scriu astăzi.

Nominalizarea la premiul „Rose de Paracelsus“ e onorantă. Un premiu obţinut în Cipru n-ar face decât să certifice că la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş„ o echipă profesionistă munceşte în fiecare zi pentru a câştiga încrederea pacienţilor ce apelează la serviciile acestei instituţii vitale cu rezultate bune.

Aceştia înţeleg şi că în fiecare zi se poate şi mai bine.

Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro le ţine pumnii pentru ca nominalizarea de azi să devină premiul de mâine!

Marian ILEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here